Tüm yollar yine demokrasiye çıktı

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 20 yıl aranın ardından dün ilk kez cemevi ziyaretinde bulundu. Ankara’da bazı cemevi ve derneklere yönelik saldırının ardından Mamak’taki Hüseyin Gazi Cemevi‘ni ziyaret eden Erdoğan, Alevi ve Bektaşi derneklerinin temsilcileriyle Muharrem ayı iftarına katıldı.

Gazeteci yazar Ertuğrul Özkök de Number1 FM ve Number1 Türk FM‘deki ‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu’ isimli sesli köşesinde bu ziyaretin nedenlerini değerlendirdi. Özkök, “Sonunda ülkenin Cumhurbaşkanı 20 yıldan sonra ilk defa bir cemevini ziyaret etti. Evet, yani görüyorsunuz demokrasi en güzel rejim ve demokrasi içinden gelmese bile insanları, en azından bu ülkenin birliğini sağlayacak duygusal noktalarda bir araya getirebiliyor” dedi.

Ertuğrul Özkök sesli köşesinde şunları söyledi:

“Karanlık ruhlu insanlar bazen amaçlarına ulaşabiliyorlar ama bazen de yapmak istediklerinin tam tersi sonuçlarla karşılaşıyorlar. Yani toplumdan bir tokat yiyorlar. Geçtiğimiz haftalarda cemevlerine yapılan saldırı olayını bir kere daha gözden geçirelim. Karanlık ruhlu bir adam, beyninin içinde ne vardır bilinmeyen gerçekten karanlık ruhlu bir adam, cemevlerine saldırdı. Ama bakın arkasından ne oldu? Önce ana muhalefet partisi başkanı Kemal Kılıçdaroğlu cemevlerini gezdi. Ondan sonra bütün siyasi partilerden çok büyük ve samimi tepkiler geldi ve sonunda ülkenin Cumhurbaşkanı 20 yıldan sonra ilk defa bir cemevini ziyaret etti. Evet, yani görüyorsunuz demokrasi en güzel rejim ve demokrasi içinden gelmese bile insanları, en azından bu ülkenin birliğini sağlayacak duygusal noktalarda bir araya getirebiliyor. O yüzden demokrasinin kıymetini bilelim ve önümüzdeki seçimin ne kadar önemli olduğunu bir kere daha anlayalım.”

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir