Yasaklı kelime: Emeklilik

Dünyaca ünlü ABD’li tenisçi Serena Williams, Vogue dergisi için yazdığı makalede tenisi bırakacağını açıkladı. 23 Grand Slam şampiyonluğu ile en çok Grand Slam şampiyonluğu bulunan 41 yaşındaki tenisçi, “Emeklilik kelimesini hiçbir zaman sevmedim. Bana artık modern dünyada yeri olan bir kelime gibi gelmiyor. Bunu bir geçiş olarak düşünüyordum, ancak bu kelimeyi kullanırken hassas davranmak istiyorum” dedi.

Williams’ın bu açıklaması, gazeteci yazar Ertuğrul Özkök‘ün de gündeminde yer aldı. Hafta içi her gün Number1 FM ve Number1 Türk FM‘deki ‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu’ isimli sesli köşesinden dinleyicilere seslenen Özkök, “Serena Williams bu hafta çok önemli bir kararını açıkladı ve tenisi bırakacağını söyledi ama dikkat edelim; bu açıklamayı yaparken emekliliğe ayrılıyorum demedi. Sadece tenisten uzaklaşıyorum dedi. Yani emeklilik kelimesini kullanmadı. Çünkü bu kelimeyi sevmiyormuş. Gerçekten ben de bu kelimeyi sevmiyorum.” diye konuştu.

Ertuğrul Özkök sesli köşesinde şu ifadelere yer verdi:

“Çoğumuzun hayatında emeklilik denen kavramın ikircikli bir tarafı vardır. Çünkü emeklilik bir yandan yaşlanma anlamına gelir ama bir yandan da insanın artık her gün işe gitmek zorunda kalmadığı, kendine zaman ayırabileceği bir zaman dilimi anlamına gelir. Eğer böyle düşünenlerdenseniz; unutun emekliliği… Bakın ne demek istediğimi şimdi size anlatacağım. Konumuz bugün dünyanın en ünlü tenisçilerinden biri olan Amerikalı Serena Williams… Gerçekten teniste bir efsanedir. Serena Williams bu hafta çok önemli bir kararını açıkladı ve tenisi bırakacağını söyledi ama dikkat edelim; bu açıklamayı yaparken emekliliğe ayrılıyorum demedi. Sadece tenisten uzaklaşıyorum dedi. Yani emeklilik kelimesini kullanmadı. Çünkü bu kelimeyi sevmiyormuş. Gerçekten ben de bu kelimeyi sevmiyorum. Hürriyet’in genel yayınlığından sonra ve bir de Hürriyet’ten ayrıldıktan sonra birçok arkadaşım görünce beni; ’emeklilik hayatın nasıl geçiyor’ diye soruyor… Hayır, ben emeklilik kavramını hiçbir zaman kabul etmeyen insanlardan biriyim. Çünkü bir şekilde çalışmaya devam ediyorum. Size de aynı şeyi tavsiye ederim. Emeklilik güzel bir kavram değil. Artık bu kavramı biraz daha upgrade etme zamanı geldi. Yani yaptığınız işten uzaklaşma, ayrılma olarak tarif edin. Emin olun, sizin de psikolojinizi çok daha olumlu etkileyecek. Çünkü hayat uzuyor. Yapılacak o kadar eğlenceli ve güzel şeyler var ki; bundan yararlanmak için güzel bir zaman dilimi olarak düşünün emekliliği. Bakın bu söylediklerimin üzerine biraz düşünün bana hak vereceksiniz.”

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir