Beyonce, “Renaissance” ile zirveye en hızlı yükselen kadın sanatçısı

Altı yıl aranın ardından yedinci stüdyo albümü “Renaissance” ile müzik piyasasını sallayan Beyonce, zirveye oturarak son on yılın en hızlı yükselen kadın sanatçısı oldu.

Beyonce, altı yıllık aranın ardından yayınladığı “Renaissance” adlı albümüyle Billboard 200 listesinin ve Apple Music’in zirvesine yerleşip “Son on yılın 1 numaraya en hızlı yerleşen kadın sanatçı albümü” unvanını elde etti. Batı’nın yeniden yükseliş dönemini tariflemek için kullanılan Fransızca kökenli “renaissance”, “yeniden doğuş” anlamına geliyor. Beyonce bu güçlü çağrışımlara sahip iddialı kelimeyi belli ki albümüne fazlasıyla güvendiği için seçmiş. Albüm adının hakkını da verdi. Daha ilk haftasında 332 bin satış ve indirme rakamına ulaştı. Böylelikle Beyonce’yi bu yılın Billboard 200’de birinciliği elde eden ilk kadını yaptı. Bir numaraya çıkan son kadın sanatçı ise 4 Aralık 2021 – 8 Ocak 2022 tarihleri arasında “30” adlı albümü ile Adele’di.

Sözler değişti

Beyonce yaptığı bir açıklamada albümünü “Bu albümü yaratmak bana dünyanın korkunç bir döneminde hayal kurabileceğim ve kaçış bulabileceğim bir yer sağladı. Başka pek az şeyin hareket ettiği bir zamanda özgür ve maceracı hissetmeme olanak verdi. Niyetim güvenli, yargısız bir yer yaratmaktı. Mükemmeliyetçilikten ve fazla düşünmeden arınmış bir yer. Çığlık atmak, salıvermek, özgürlüğü hissetmek için bir yer. Güzel bir keşif yolculuğuydu” sözleriyle anlattı. Ancak albüm için eleştiriler de gecikmedi. “Renaissance”, Kanadalı Rap’çi Drake’in de söz yazarlığını yaptığı “Heated” parçasındaki “Spazzin” kelimesiyle gölgelenecekti ki Beyonce olaya el atarak parçanın sözlerinin güncellenmiş hâliyle yeniden kaydedileceğini duyurdu. Kayıt stüdyosuna tekrar adım atacağı haberiyle hayranlarının gönlünü yeniden fetheden ünlü şarkıcının sözcüsü verdiği bir demeçte bu kelimeyi zarar verici bir amaçla kullanmadıklarını açıklarken kelimenin ABD’de başka anlamlarda kullanıldığına değindi. Ve ABD argosunda “çıldırmak” kelimesine denk düştüğünü söyledi. Tüm bu tartışmalar Beyonce’nin açıklamasıyla savrulsa da albüm daha adından çok bahsettireceğe benziyor. Blues, pop, disko ve reggie gibi pek çok türün harmanlandığı albümüyle Beyonce’nin bu yaz dans pistlerinin kraliçesi olacağını söylemeden de geçmeyelim.

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir