Toprağı tırnaklarıyla kazıyarak 7 yavru köpeği kurtardı

Develi İlçesi’ndeki bir çiftlikte veteriner hekimlik yapan Soner Büyümez, bir köpeğin inleme sesini duydu. Yol kenarına baktığı sırada köpeğin vücudunun yarısının toprak altında olduğunu gören Veteriner Soner Büyümez, bir kürekle anne köpeği kurtarmak için çalışmaya başladı.

45 dakikada köpeği kurtaran Büyümez, ardından toprağın altından gelen sesler üzerine yeniden kazmaya başladı. Yuvanın iç kısımlarında da yavru köpeklerin olduğunu fark eden Soner Büyümez, yavruları kurtarmak için yoğun çaba serf etti.

TOPRAĞI ELLERİYLE KAZDI

Kurtarma çalışması sırasında yavru köpeklere zarar vermemek için toprağı eliyle kazmaya başlayan Veteriner hekim Soner Büyümez, bir süre sonra ilk yavruya ulaştı. Yavrunun yaşadığını gören Büyümez, ardından ikinci, üçüncü derken tüm yavrulara ulaştı. 8 yavruyu toprak altından çıkaran Soner Büyümez’in o anlarda yavrulara “Gel kuzum gel” diyerek hitap etmesi ise yürekleri ısıtan detay oldu.

ANNE VE 7 YAVRUSUN CANLI ÇIKARDI

Göçen toprağın altında kalan anne köpek ile 7 yavrusunu canlı olarak çıkarmayı başaran Veteriner Soner Büyümez, bir yavrunun ise ölüsünü buldu. Yavru köpeklerin canlı olarak çıktığı andaki sevinci arkadaşı aracılığıyla cep telefonu kamerası ile elde edilen Soner Büyümez, son yavru köpeği ise toprak altında ölü olarak çıkardı.

Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin ise sosyal platform hesabından yaptığı paylaşımda, “Bir can kurtarmak için yoğun çaba sarf eden Kayseri Develi’de özel bir çiftlikte veteriner sağlık teknisyeni olarak çalışan meslektaşımız Soner Büyümez’e teşekkür ediyorum” dedi.

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir