Siyasi partiler bu araştırmayı iyi incelesin

Gazeteci yazar Ertuğrul Özkök, hafta içi her gün Number1 FM ve Number1 Türk FM‘deki ‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu’ isimli sesli köşesinden radyo dinleyicilerine sesleniyor. Türkiye ve dünyanın gündeminden birçok konuyu köşesine taşıyan Özkök, bugünkü sesli köşesinde, Metropoll Araştırma Şirketinin ‘Türkiye’de insanların yaşam biçimi açısından kendilerini hangi grupta tanımladıklarına’ dair yaptığı bir araştırmadan bahsetti.

Araştırmadan çıkan verileri yorumlayan Özkök, “Artık seçime giderken Türkiye’deki siyasi partilerin, Türk halkının kendilerini nasıl gördüğüne daha iyi bakıp, ona göre birtakım yeni politikalar üretmesinde yarar var” dedi.

Ertuğrul Özkök sesli köşesinde şunları söyledi:

“Önümde Metropoll Araştırma Şirketinin yaptığı çok ilginç bir araştırmanın sonuçları duruyor. Metropol, Türkiye’de ciddi bir araştırma kuruluşu. Şirket, Türkiye’deki insanlara yaşam biçimleri açısından kendilerini hangi gruba soktuklarını soruyor. Kendilerini dindar muhafazakar olarak tarif edenler yüzde 31,5 , kendini laik modern olarak tarif edenler 36,1 , kendilerini modern muhafazakar olarak tarif edenler 24,4 , fikri olmayanlar yüzde 8… Şimdi buraya baktığınız zaman Türkiye’yi iki türlü görebilirsiniz. Biri; muhafazakarlık kelimesi açısından alırsanız dindar muhafazakar ve modern muhafazakar toplarsanız yüzde 55’e yakın bir nüfus ediyor. Yani Türkiye’nin yüzde 55’i kendini dindar veya modern muhafazakar olarak tarif ediyor. Ama modern kelimesi açısından alırsanız o zaman da yüzde 60’ı Türkiye’nin kendini modern kategoriye sokuyor. Bu bence güzel bir sonuç ve dünyadaki gelişmiş ülkelerde de sonuçların bundan çok farklı olduğunu düşünmüyorum. O nedenle artık seçime giderken Türkiye’deki siyasi partilerin, Türk halkının kendilerini nasıl gördüğüne daha iyi bakıp, ona göre birtakım yeni politikalar üretmesinde yarar var. Bu tabloya baktığınız zaman, genç çocukların müzikal festivallerini yasaklamalarının ne kadar manasız olduğunu daha da iyi görürsünüz.”

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir