Ali Koç’tan babasına anlamlı hediye

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç, babası Rahmi Koç‘a hediye etmek için ünlü heykeltıraş Patrik Prosko’ya anamorfoz portresi yaptırdı. Hürriyet’ten Mehmet Üstündağ, bugünkü köşe yazısında bu portreden bahsetti.

Mehmet Üstündağ’ın “Babaya büyük jest!” başlıklı yazısı şu şekilde:

“Ünlü heykeltıraş Patrik Prosko’nun yarattığı, 913 objeden oluşan Rahmi Koç’un anamorfoz portresi hayranlık uyandırıyor. Portrenin, Ali Koç’un babasına hediyesi olduğu ortaya çıktı.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, babası için büyük bir jest yaparak heykeltıraş Patrik Prosko’ya, Rahmi Koç’un anamorfoz portresini hazırlattı.

Babaya büyük jest

Çekyalı heykeltıraş Prosko, “Bir Koleksiyonerin Görsel Biyografisi” adlı eserinde 22 ana temadan 913 adet obje kullandı. 3 aylık bir süre içinde hazırlanan eserde, Rahmi Koç’un koleksiyonerlik ve müzecilik alanlarındaki yönelimleri dikkate alınarak, müzelerindeki seçkin koleksiyonlardan parçalar kullanıldı.

Babaya büyük jest

Eserde kullanılan parçaların her biri duayen işadamının kişilik özelliklerini, alışkanlıklarını, merak ve tutkularını sembolize ediyor. Aynı zamanda bu parçaların ışık, gölge, renk ve yansıma gibi unsurları, portrenin final görüntüsünü oluşturuyor.

Patrik Prosko, farklı parçaların birleşmesiyle oluşturulan anamorfoz portrelerinin en tanınan sanatçılarının başında geliyor.

Ali Koç’un isteği üzerine Prosko tarafından yaratılan anamorfoz portre, Rahmi M. Koç Müzesi’nde yerini aldı.

Babaya büyük jest

Oğlunun sürprizi karşısında çok şaşıran Rahmi Koç sanat eserini çok beğenmiş ve dikkatle inceleyerek, sanatçısından bilgi almış. Gerçekten her bir parçası ayrı ayrı hayranlık uyandıran, muhteşem bir eser olmuş.”

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir