Bu olay iç savaştan 3 ay önce yaşandı

İktidar parti AKP’nin, Suriye politikasına ilişkin değişim sinyalleri devam ediyor. AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, muhtemel ‘Erdoğan-Esad’ görüşmesine ilişkin mesaj verdi. Yazıcı, partisinin kuruluşunun 21’inci yıldönümü etkinliğinde katıldığı Haber Global canlı yayınında AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın görüşme ihtimalini değerlendirdi. “Liderler bazında bir görüşme olabilir mi?” sorusunu yanıtlayan Yazıcı, “Ben hiç olmaz diyecek durumda değilim. Bir yerden başlar, bunun düzeyi yükselebilir, inşallah” diye konuştu. Gazeteci yazar Ertuğrul Özkök, bu durumu sesli köşesine taşıdı.

Number1 FM ve Number1 Türk FM‘deki ‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu’ isimli sesli köşesinde hafta içi her gün yorumlarda bulunan Özkök, “Türkiye’ye hiçbir kötülüğü olmayan bir insandı Beşer Esad… Ama biz sınırlarımızı bu iç savaşın başında silahlı cihatçılara açarak, gerçekten o işin içinden çıkılmaz hale gelmesinde çok büyük katkıda bulunduk.” dedi.

Ertuğrul Özkök sesli köşesinde şu ifadeleri kullandı:

“10 yıllık bir yanlışlıktan sonra Türkiye nihayet Suriye politikasında doğru yöne doğru gitmeye başladı ve ilk defa Suriye rejimiyle direkt görüşmelerden söz ediliyor ve AKP’nin üst yöneticilerinden, bizzat Dışişleri Bakanının ağızından geliyor. Evet, doğru bir karardır bu. Size bakın Suriye ile ilgili bir hatıramı anlatayım. Suriye’de iç savaş başlamadan 3 ay önce Şam’da Beşer Esad ile görüştüm. Yanında Almanya’nın en büyük gazetesi Bild’in genel yayın yönetmeni vardı. O gün bize ne dedi biliyor musunuz Suriye Devlet Başkanı Beşer Esad… Benim dedi hayatımda bir tek hedefim var ve hayalim var. Suriye’yi Türkiye gibi bir ülke yapmak. Türkiye ile aramızda vize kalktı. Ben de dahil olmak üzere ailemle birlikte tatilimizi gidip Türkiye’de geçiriyoruz ve kendimi çok iyi hissediyorum dedi. Sonra Kai Dickman Alman gazeteciye döndü ve dedi ki; ‘biliyor musunuz benim hayatımdaki en mutlu anlardan bir neydi? Türkiye ile Avrupa Birliği arasında tam üyelik müzakerelerine başlama kararının alındığı geceydi. O gece eşimle birlikte sabaha kadar televizyon seyrettik. Bu karar alınınca şampanya açıp kutladık’ dedi. Kai Dickman niye siz kutladınız dedi? ‘Çünkü Avrupa Birliği’ne komşu oluyorduk’ dedi. O nedenle… Evet, Türkiye’ye hiçbir kötülüğü olmayan bir insandı Beşer Esad… Ama biz sınırlarımızı bu iç savaşın başında silahlı cihatçılara açarak, gerçekten o işin içinden çıkılmaz hale gelmesinde çok büyük katkıda bulunduk. Şimdi doğru yola girildi ve o yüzden seviniyorum.”

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir