Bu hikayede kontenjan yok, torpil yok, emek var

Cumhuriyet tarihinin Ermeni asıllı ilk kaymakamı Berk Acar oldu. Acar, son kararname ile Denizli’nin Babadağ ilçesine kaymakam olarak atandı. Acar, Cumhuriyet tarihinde resmi olarak göreve atanan ilk Ermeni asıllı kaymakam oldu. Bu gelişmeyi gazeteci yazar Ertuğrul Özkök, Number1 FM ve Number1 Türk FM‘deki sesli köşesinde yorumladı.

Hafta içi her gün ‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu’ isimli sesli köşesinden dinleyicilere seslenen Özkök, “Yani öyle bir kontenjanla, şunla bunla bir ermeni vatandaşımızı oraya kaymakam yapalım düşüncesiyle değil, bileğinin hakkıyla gelmiş. Bu güzel bir şey işte” dedi.

Ertuğrul Özkök, sesli köşesinde Berk Acar ile ilgili şunları söyledi:

“Dün, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir ilk yaşandı. Ermeni asıllı bir vatandaşımız bir kaymakamlığa tahin edildi. Haber güzeldi ama haberin daha da güzel yanları var. Şimdi bu 27 yaşındaki Berk Acar isimli Ermeni asıllı vatandaşımız, Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olmuş. Yaşı henüz 27 ve kendisi kaymakamlık için başvuruda bulunmuş. Kaymakamlık için yapılan yazılı sınavda 13 bin 374 kişi arasında 72. sırada tamamlamış ve daha sonra mülakata 475 kişi çağrılmış, onlar arasındaki mülakatta da kazanarak bileğinin hakkıyla gelmiş. Yani öyle bir kontenjanla, şunla bunla bir ermeni vatandaşımızı oraya kaymakam yapalım düşüncesiyle değil, bileğinin hakkıyla gelmiş. Bu güzel bir şey işte. Türkiye Cumhuriyeti’nin hepimize sağladığı eğitim imkanlarıyla artık bütün vatandaşlarımız her göreve gelmeli ve geliyorlar da… İşte bu bakımdan bugünkü yorumumu ona ayırdım. Berk Acar’a Babadağ’daki görevinde başarılar diliyorum.”

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir