Meğer Türkiye’de ne merkezler varmış

Ağrı kent merkezinde polis uygulama noktasına bir kuş düştüğü görüldü. Kuşun nesli tehlike altında bulunan balaban kuşu olduğu öğrenilirken, polislerin haber vermesi üzerine olay yerine gelen Hayvan Durum İzleme (HAYDİ) ekibi kuşu teslim aldı.

Gazeteci yazar Ertuğrul Özkök, Number1 FM ve Number1 Türk FM‘de yayınlanan ‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu’ isimli sesli köşesinde bu habere değindi. Özkök, haberi duyurmadan önce, “Türkiye’ye olan inancımızı bile zaman zaman kaybettiğimiz oluyor. Oysa hiç öyle değil” diye konuştu.

Ertuğrul Özkök sesli köşesinde şunları söyledi:

“Bugün Cuma ve son çalışma günü. Yarın güzel bir hafta sonuna başlıyoruz. Şimdi bu hafta sonuna güzel bir haberle girelim. Çünkü içimiz bütün hafta boyunca gelen haberlerle o kadar karardı ki Türkiye’ye olan inancımızı bile zaman zaman kaybettiğimiz oluyor. Oysa hiç öyle değil. Bakın dün ardı ardına üç tane güzel hayvanlarla ilgili haber geldi. Birincisi; Ağrı’dan… Ağrı’da bir polis ekibi, çalışırken önlerine yaralı bir kuş düşmüş. Bunu Google’dan araştırmış polis ekibi ve bunun nesli tükenmekte olan ‘balaban kuşlarından biri’ olduğunu görmüş ve hemen oradaki hayvanlarla ilgili bölüme bir kuruluşa telefon edip hayvanı teslim etmişler ve hayvanın durumu iyiymiş. İkincisi; Hatay’dan geldi… Hatay’da yaralı iki deniz kaplumbağası tedavi edilerek, denize bırakılmış. Bu sayede öğrendik ki orada bir deniz kaplumbağalarını iyileştirme merkezi varmış. Bakın Türkiye neler yapıyor… Ve üçüncüsü…

Üçüncü haber ise Konya’dan geldi. Geçen yıl Konya’da, her yıl oraya gelen göçmen flamingolar, susuzluk nedeniyle yavrularını kaybetmişti. Bu yıl oraya belediye tankerlerle su taşıdı. Şimdi uçmayı öğrendiler ve artık tekrar göç etmeye hazırlanıyorlar. Evet, bizim ülkemiz böyle bir ülke işte. Bir yandan sorunlarla boğuşurken, bir yandan da insanları insan yapan değerlerden biri olan hayvan sevgisini de geliştiriyor.”

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir