Zuckerberg alay edilince avatarını değiştirdi

ABD merkezli sosyal medya devi Meta’nın kurucusu ve CEO’su Mark Zuckerberg (38) Metaverse’deki avatarının sosyal medyada kalitesiz ve çok basit bulunması nedeniyle alay konusu oldu.

Metaverse’in en büyük destekçilerinden biri olan Mark Zuckerberg, yeni avatarıyla gündemde. Daha önceki avatarı çocukça bulunan Zuckerberg, sosyal medyada alay konusu olmuştu. Ancak Meta CEO’su daha gerçekçi bir avatara geçiş yaptığını açıkladı.

Mark Zuckerberg’ın yeni avatarı nasıl görünüyor?

Mark Zuckerberg, bu hafta Meta’nın Horizon Worlds çalışmasından bir görsel paylaştı. “İnsanların sürükleyici dünyalar keşfetmesini ve inşa etmesini dört gözle beklediğini” söyleyen Meta CEO’sunun bu paylaşımı ise büyük tepki çekti.Meta, Horizon Worlds’ün Fransa ve İspanya’daki lansmanını kutladı. Lansman için Zuckerberg’i tasvir eden bir avatar oluşturan şirket, bu avatarın oldukça “basit ve çocuksu” göründüğü iddiasıyla karşı karşıya kaldı. Bu görsel ayrıca metaverse’i bekleyen birçok kişiyi hayal kırıklığına uğrattı.

Mark Zuckerberg ise sanal görünümüyle sosyal medyada alay konusu oldu. Son paylaşımında, bu avatarın aceleyle hazırlandığını söyledi ve yeni sanal karakterini paylaşmayı da ihmal etmedi.Mark Zuckerberg, Horizon ve metaverse grafiklerine yönelik büyük güncellemeler çok yakında olduğu müjdesini verdi. “Bu hafta başında paylaştığım fotoğrafın oldukça basit olduğunu biliyorum, lansmanı kutlamak için çok hızlı bir şekilde yapıldı” dedi.

Meta geçtiğimiz yıl metaverse evrenine 10 milyar dolarlık yatırım yapacağını açıkladı. CEO’nun son paylaşımında da Horizon’daki grafiklerin “çok hızlı bir şekilde” geliştiğine dikkat çekti.Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir