İçimizdeki gizli canavar nerede ortaya çıkıyor?

Ankara eski büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, sosyal medya platformu Twitter’dan gazeteci Şirin Payzin‘i hedef aldı. Payzin’in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu‘ya yönelik attığı tweeti alıntılayan Gökçek, “Bu laik ülkede senin nasıl cenabet gezme özgürlüğün varsa, Müslümanların da abdestli gezme özgürlüğü var” dedi.

Melih Gökçek’in attığı tweet şu şekilde:

Gazeteci yazar Ertuğrul Özkök, Melih Gökçek’in Şirin Payzin’a yönelik attığı tweeti eleştirdi. Number1 FM ve Number1 Türk FM‘deki ‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu’ isimli sesli köşesinde konuşan Özkök, “Bu tweete bakınca bir kez daha düşündüm ki; Türkiye’nin başkenti, Cumhuriyetin başkentinin yıllarca belediye başkanlığını yapmış bir insan, nasıl bu kadar seviyesiz bir tweet atabilir diye…” dedi.

Ertuğrul Özkök şu ifadeleri kullandı:

“Ankara eski Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, Halk TV sunucularından Şirin Payzin için attığı tweeti gördüm. Burada tekrar etmek istemiyorum çünkü tekrar edilebilecek bir tweet değil . Bu tweete bakınca bir kez daha düşündüm ki; Türkiye’nin başkenti, Cumhuriyetin başkentinin yıllarca belediye başkanlığını yapmış bir insan, nasıl bu kadar seviyesiz bir tweet atabilir diye… Orada bir kere daha gördüm ki sosyal medya ve özellikle Twitter, bazı insanların içindeki gizli canavarı ortaya çıkarıyor. Ama asıl gördüğüm başka bir şey daha var. Kutuplaşma, Twitter gibi kutuplaştırıcı sosyal medyalar, hepimizin hayatında ve ülkelerimizin hayatında çok ağır bedellere, çok ağır maliyetlere yol açıyor. Sonunda ne oluyor? Bakıyorum… Dünden beri konuşuyorum… Yani Melih Gökçek’in ifade ettiği, Melih Gökçek’in savunduğu fikri savunan aklı başında insanlar bile, Melih Gökçek’in o tweetini makul bulmuyor, desteklemiyor, eleştiriyor… Ama ne yazık ki kutuplaşmış bir ülkede aradaki duvarlar birbirimizi görmemize engel oluyor ve her iki taraftaki makul insanların ortak buluşma alanlarını bile ortadan kaldırıyor. Artık bir agoramız yok. Herkesin kendi agorası var. Kendi mahallesinin agorası var ve orada kendi içimizde kendimize ait fikirlerle bazen kendi kendimizi zehirliyoruz. Bunu bir düşünmenin zamanı geldi. Umarım seçimler Türkiye’nin bu sorununa da bir çare getirir.”

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir