İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth 96 yaşında ve hâlâ tahtta

Geçtiğimiz haziran ayında tahta çıkışının 70’inci yılını kutlayan İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, 96 yaşını sürüyor. Her ne kadar bazı sağlık sorunları olsa da sağlık durumu yine de birçok yaşıtından daha iyi.

ARADA SAĞLIK SORUNLARI YAŞASA DA YILLARA MEYDAN OKUYOR

Bir dönem yaşına bağlı hareketlilik sorunları yüzünden bazı etkinliklere katılımını iptal eden Kraliçe 2. Elizabeth, sonuç olarak yıllara meydan okumayı sürdürüyor. Durum böyle olunca pek çok kişi onun nasıl beslendiğini, nasıl yaşadığını merak ediyor.

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth 96 yaşında ve hâlâ tahtta: Çocukluğundan beri her gün yediği tek yiyecek

ANNESİ ÖLDÜĞÜNDE 100 YAŞINI GEÇMİŞTİ

Elbette bir imparatorluğun yöneticisi olduğu için Kraliçe’ye özel beslenme programları uygulanıyor, düzenli sağlık kontrolleri yapılıyor. Her ne kadar babası Kral VI. George, kötü alışkanlıklarının etkisiyle 57 yaşında hayata veda etmiş olsa da annesi Elizabeth, öldüğünde 100 yaşını geride bırakmıştı. Yani genetik olarak da uzun yaşam konusunda şanslı Kraliçe 2. Elizabeth. Bu arada kocası Prens Philip‘in de 100 yaşına girmesine çok az bir zaman kala hayata veda ettiğini hatırlatalım.

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth 96 yaşında ve hâlâ tahtta: Çocukluğundan beri her gün yediği tek yiyecek

ÇOCUKLUĞUNDAN BERİ HER GÜN 
Belli ki sadece genetik şansı değil uyguladığı özel beslenme programı da Kraliçe’nin uzun yaşam sırlarından biri. Fakat öyle bir yiyecek var ki 2. Elizabeth, küçük bir çocuk olduğu dönemden beri hemen her gün onu yemeden gününü geçirmiyor.

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth 96 yaşında ve hâlâ tahtta: Çocukluğundan beri her gün yediği tek yiyecek

ESKİ ÖZEL AŞÇISI ANLATTI
Kraliçe’nin eski özel aşçısı Darren McGrady, hükümdarın, henüz yürümeye yeni başlayan bir çocuk olduğu dönemden bu yana her gün reçelli ekmek yediğini ileri sürdü. McGrady, kendi Youtube kanalında yayınladığı videosunda Kraliçe 2. Elizabeth’in, Balmoral Şatosu’nun arazisinde yetişen çileklerden yapılan reçeli tercih ettiğini de sözlerine ekledi.

İLK KEZ KREŞTE YEMİŞTİ
Eski şef aşçının iddiasına göre Kraliçe, ilk kez kreşte reçelle tanıştı ve ondan sonra da ikindi çayında reçelli sandviç yemeği vazgeçemediği bir alışkanlık haline getirdi.

HAFTADA ÜÇ YA DA DÖRT GECE ÇİLEK YİYOR
Bu arada 15 yıl boyunca Kraliçe için çalışan McGrady’nin ileri sürdüğüne göre, monark aynı zamanda taze çileğin de tutkunu. Onun anlattığına göre eğer mevsimiyse Kraliçe, haftada üç ya da dört gece İskoçya’daki Balmoral Şatosu’nda yetişen çileklerden de yiyor.

SADECE MEVSİMİNDE 
Eski şef aşçının videosunda değindiği bir başka ayrıntı daha var. Kraliçe, mevsimi dışında hiçbir meyveyi tüketmiyor. Yani bir meyveyi ve elbette sebzeyi yemesi için hepsinin mevsimi olması gerekiyor.

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir