“Niye kardeşim Gülşen’i içeri aldınız?”

Şarkıcı Gülşen‘in kullandığı sözler nedeniyle dün gece tutuklanması bir anda ülkenin en büyük gündemi haline geldi. Aylar öncesi verdiği bir konserde imam hatip liselilere yönelik sarf ettiği sözlerden dolayı hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” iddiasıyla soruşturma başlatılan şarkıcı Gülşen’in gözaltına alınması kamuoyunda büyük bir yankı uyandırdı.

Daha sonra özür dileyen Gülşen’in tutukluluğu sürerken, halktan da destek mesajları gelmeye devam ediyor. Gazeteciler ise köşe yazılarından ve kişisel sosyal medya hesaplarından şarkıcının tutukluluğuna ilişkin ilgili makamlara eleştiride bulunuyor. Ertuğrul Özkök de bu durumu Number1 FM ve Number1 Türk FM‘de yayınlanan ‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu’ isimli sesli köşesinden eleştirdi.

Özkök, “Biz niye böyleyiz. Niye eğlenmeye niye insanların fikirlerini söylemelerine, niye niye niye özgürce yaşamalarına, hayatlarını özgürce sürdürmelerine bu kadar karşı bir iklime geldik? Bunu sadece bizler mi soracağız kendi kendimize?” dedi.

Özkök, ‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu’ isimli sesli köşesinde şunları söyledi:

“Dün akşam Kuruçeşme Arena’da İzel, Çelik Ercan’ın konserini dinliyordum. 3 sanatçı 30 yıldan sonra ilk defa bir araya gelmiş şarkı söylüyordu. Arena tamamen doluydu. Canlı bir kalabalık 3 sanatçıyla bütün şarkıları ezbere söylüyordu. Türkiye bir için bu mikro düzeyde kaybettiği o Akdenizli ruhunu tekrar bulmuş gibiydi sanki. Ama aynı anda cep telefonuma durmadan mesajlar yağıyordu. Gülşen’in tutuklanmasıyla ilgili mesajlar. İşte orada onu düşündüm. Biz niye böyleyiz. Niye eğlenmeye niye insanların fikirlerini söylemelerine, niye niye niye özgürce yaşamalarına, hayatlarını özgürce sürdürmelerine bu kadar karşı bir iklime geldik? Bunu sadece bizler mi soracağız kendi kendimize? AKP’ye oy veren vatandaşlar, AKP’yi yöneten insanlar, onlarla siyaset yapan insanlar niye bu soruyu sormazlar kendi kendilerine? Bakın; çok doğru bir analizi Şamil Tayyar yapmış. Yani hükümeti destekleyen bir kişi bu. Eski bir gazeteci… Diyor ki; Gülşen’e karşı bizim tarafta ortak bir tepki vardı ama bakın bir tutukladılar o tepki bölündü. İnsanların çoğu, aklı başında insanların çoğu, ‘niye kardeşim Gülşen’i içeri aldınız’ diye isyan ediyor… Evet, bunu herkesten önce AKP’nin yöneticileri düşünmeli. Ben ise dün akşam hiç olmazsa 2 saatliğine tekrar o güzel Akdeniz’imi bulduğum için evime mutlu geldim. Ama biraz sonra tabii ki Türkiye’nin bütün kabusları üzerime çöktü.” 

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir