6 lira büyüktür 70 milyon

Enflasyon Araştırmaları Grubu (ENAG) kurucusu Prof. Dr. Veysel Ulusoy, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) enflasyon verilerini ‘teyit etme’ amacıyla kurulan ENAG hakkında ‘6 lira geliri beyan etmediği gerekçesiyle’ vergi denetimi başlatıldığını duyurmasının ardından gazeteci yazar Ertuğrul Özkök‘ten konuya ilişkin eleştiri geldi.

Hafta içi her gün Number1 FM ve Number1 Türk FM‘de ‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu’ isimli sesli köşesinden dinleyicilere seslenen Özkök, “Devletin intikam saati geldi. Maliye Bakanlığı dün bir telefon talimatıyla ENAG’ın başında bulunan kişinin geliriyle ilgili bir soruşturma başlatmış. Maliye Bakanlığı… Soruşturma konusu ne biliyor musunuz? Sıkı durun. 6 liralık gelirini göstermemiş vergi beyanında. Yanlış işitmediniz 6 liralık vergi…” dedi.

Ertuğrul Özkök sesli köşesinde şu ifadeleri kullandı:

“Haftaya isterseniz gülerek başlayalım. Gülerek başlayacağız ama sonunda siz de benimle birlikte kendinizi ağlıyor bulabilirsiniz. Olay şu: Biliyorsunuz TÜİK yani devlet kuruluşu TÜİK, her yıl enflasyon rakamlarını açıklıyor ama ne çare ki açıkladığı rakamlar bizim cebimizden gelen enflasyon rakamlarına uymuyor. Ona daha uygun olanı ise bir sivil toplum kuruluşu olan araştırma şirketi ENAG yapıyor ve ENAG’ın verdiği rakamlar TÜİK’in verdiği rakamlardan 20-30 puan daha yukarda. Ama bakın devletin intikam saati geldi. Maliye Bakanlığı dün bir telefon talimatıyla ENAG’ın başında bulunan kişinin geliriyle ilgili bir soruşturma başlatmış. Maliye Bakanlığı… Soruşturma konusu ne biliyor musunuz? Sıkı durun. 6 liralık gelirini göstermemiş vergi beyanında. Yanlış işitmediniz 6 liralık vergi… Ha ha diye güleceğim ama gülemiyorum ama içimden de şu soru fışkırıyor. Yahu arkadaş ülke günlerden beri bir iktidar partisi milletvekili hanımefendinin boşanma olayını konuşuyor. Hanımefendi, ayrılacağı kocasından 70 milyon lira tazminat istiyor. Yani 70 milyon lira tazminatın kaynağını sormak kimsenin aklına gelmiyor mu? 6 lira konusunda şahin olan maliye bakanlığımız 70 milyon konusunda hiç mi merak etmiyor? Ama biz merak ediyoruz. Ama ne var ki Türkiye böyle işte…. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi olunca beş birden büyüktür ama bu olay olunca altı, yetmiş milyondan daha büyüktür. Evet, yeni Türkiye’nin yeni gerçeği bu.”

NE OLMUŞTU?

Bağımsız araştırmacılar tarafından kurulan ENAG’ın kurucusu Prof. Dr. Veysel Ulusoy, 6 lira geliri beyan etmediği gerekçesiyle vergi denetimi başlatıldığını sosyal medya hesabı Twitter’dan açıklamıştı.

Ulusoy’un konuya ilişkin açıklaması:

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir