Meral Akşener’den çok konuşulacak Gülşen çıkışı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, şarkıcı Gülşen’in imam hatiplilerle ilgili sözleri nedeniyle jet hızıyla tutuklanmasına tepki gösterdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Gülşen’in tutuklanmasına ilişkin Instagram hikayesinde gelen soruyu yanıtladı. Akşene, “Türkiye’de herkes bir gün tutuklanmayı tadacaktır bu iktidar sürdüğü süre içerisinde.” ifadelerini kullandı.

Akşener festival yasakları ile ilgili de, “Önümüzdeki yazı Türkiye’nin en büyük festivaller yazı olarak tarifleyebiliriz.” dedi ve şunları söyledi:

Feminist misiniz?

Eşim gençken ‘ıslah olmaz bir feministsin’ derdi. Feminizmi ben çok ciddiye alıyorum. Ciddi bir felsefesi var. Her bir ilkesine uyuyor muyum bilmiyorum. Güçlü bir kadın hakları savunucusu ve aktivisti olduğumu söyleyebilirim.

Gülşen’in tutuklanması hakkında ne düşünüyorsunuz?

Anladığım kadarıyla bir arşiv biriktiriyorlar kimler neyi söylüyorsa. Sonra zamanı geldiğinde gündem değiştireceklerse, mahalleleri birbirinden koparmak için lazımsa ortaya çıkarıyorlar. Büyük bir gürültü çıkararak hukuksuz bir işlem yapılıyor. Bu bir algoritma. Bu algoritmadan hepimiz bıktık usandık. Ama çok az kaldı. İşlemeyen yargıyı, olmayan hukukun üstünlüğünü inşallah hep birlikte seçim sonrasında inşa edeceğiz.

Balkon konuşmasını nerede yapacaksınız?

Balkon konuşmaları bu ülkeye hiçbir şey kazandırmadı. Yüksekten vatandaşa bakan bir zihniyeti getirdi. Biz seçimi kazandığımızda, kutlamamızı milletimizle yan yana meydanlara yapacağız. Seçimi kazanacağız, çok az kaldı. Birlikte bu ülkeyi yeniden inşa edeceğiz.

Bu sefer gidecekler mi?

Onlar gittiler de farkında değiller. Elbette gidecekler.

Seçimden sonra iptal edilen festivallerden daha büyük bir gençlik festivali istiyoruz…

Elbette. Önümüzdeki yazı ‘Türkiye’nin en büyük festivaller yazı’ diye bugünden tarifleyebiliriz.

Haber

İlginizi Çekebilir