Flamingolardan görsel şölen

Bitlis’in Adilcevaz ilçesindeki Arin Gölü’nde konaklayan flamingolar görsel şölen sunuyor.

Flamingolardan görsel şölen

Arin Gölü, göç sırasında her yıl olduğu gibi bu dönemlerde de flamingoların uğrak yeri haline geldi. Arin Gölü üzerinde adeta dans ederek görsel şov yapan flamingolar, doğa fotoğrafçılarının da ilgi odağı haline geliyor.


İran’dan göç ederek Van Gölü’ne giden flamingolar, Erçek Gölü’nde ve Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde bulunan Arin Gölü’nde yoğun bir şekilde görülüyor. Arin Gölü’nün sığ alanlarında konaklayan ve beslenen flamingolar, bu yıl ördeklerle paylaştıkları gölde yine kartpostallık görüntüler oluşturuyor.

Doğa fotoğrafçısı Şahin Şerefoğlu, “Arin Gölü’nün güneyinde Van Gölü, kuzeyinde Süphan Dağı, bu eşsiz manzara karşısında her sene flamingoları burada ağırlıyoruz. Burada onları ürkütmemek için çok iyi makinelerle görüntü almaya çalıştık. Çok güzel manzaralar oluştu” dedi.

Haber

İlginizi Çekebilir

https://gdetr.hit.gemius.pl/lshitredir/id=nFDgxIg39z04pJ3BaDqC1pRMPxLudruTz4I1XNvJb9v.E7/fastid=dygtetbdsrvesacqjgexzeyxexmi/stparam=wggqnkksqw/nc=0/gdpr=0/gdpr_consent=/url=https://www.casper.com.tr/?utm_medium=Radio&utm_source=Number-One-Sundu&utm_cam=Radio