Adaletin çarkı dilediğinde durdu

Şarkıcı Gülşen hakkında konserinde imam hatip liselilere yönelik sözlerinden dolayı “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçundan tutuklanan daha sonra itiraz üzerine konutu terk etmemek şartıyla tahliyesine karar verilen Gülşen Bakraktar Çolakoğlu hakkındaki soruşturma tamamlandı. Savcılık, ünlü şarkıcı hakkında 3 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenledi. İddianamedeki 702 müşteki (şikayetçi) arasında Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da yer aldı.

Gülşen hakkında başlatılan adli süreç, ülkede büyük ses getirdi. Halktan, konuya ilişkin eleştiriler sürerken, gazeteciler ise duruma en çok yorum yapanlar arasında yer aldı. Gazeteci yazar Ertuğrul Özkök de Number1 FM ve Number1 Türk FM‘deki ‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu’ isimli sesli köşesinde şarkıcı hakkındaki alınan kararları eleştirdi.

Özkök, “Namaz kılmayan insanlar katli vaciptir diyen bir insan hala ortalıkta geziyor, hala çağırılıp gözaltına alınma kararı yok, hala hakkında soruşturmayla ilgili bir bilgi yok, hala hakkında bir iddianame yok… Peki böyle olduğu zaman bu adalet yılının açılışıyla yapılan konuşmalar başta Cumhurbaşkanının üzerinde adaletle ilgili ne anlam taşıyor?” dedi.

Ertuğrul Özkök şunları söyledi:

“Yargıtay Başkanı dün adalet yılının açılması dolayısıyla yaptığı konuşmada, Gülşen ile ilgili kararın resmen bir hata olduğunu kabul etti ve bunun üzerinden şöyle bir çağrıda bulundu. Hatalı bir karar üzerinden hareketle bütün yargıyı suçlamayın dedi. İyi suçlamayalım ama bakın bu hatanın üzerine neler geldi daha sonra. Yani dört ay önce yapılmış bir konuşmadan dolayı arada bu kadar özür varken önce gözaltına alındı, apar topar tutuklandı, içeri atıldı…. Ondan sonra ev hapsi cezası verildi konser vermesin diye ve şimdi de yıldırım hızıyla bir iddianame hazırlandı ve 3 yıla kadar hapsi isteniyor. Bunların hepsi neredeyse bir hafta içerisinde oldu. Buna karşılık, namaz kılmayan insanlar katli vaciptir diyen bir insan hala ortalıkta geziyor, hala çağırılıp gözaltına alınma kararı yok, hala hakkında soruşturmayla ilgili bir bilgi yok, hala hakkında bir iddianame yok… Peki böyle olduğu zaman bu adalet yılının açılışıyla yapılan konuşmalar başta Cumhurbaşkanının üzerine adaletle ilgili ne anlam taşıyor? Evet, birazda bu açıdan bakalım bu meseleye… Yani bu ülkede artık ne yazık ki iki yanlı çalışan bir adalet ve savcılık anlayışı var.”

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir