“Güç Yüzükleri” dünya çapında 25 milyon izlendi

Amazon Prime Video dizisi “Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri”nin ilk iki bölümü yayınlandı. Dizi birinci gününde dünya çapında 25 milyondan fazla izlendi.

Amazon, “Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri”nin ilk iki bölümünün prömiyerini Cuma günü 240’tan fazla ülke ve bölgede yaptı. 8 bölümlük sezonun 14 Ekim’e kadar sürmesi planlanıyor.

“Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri”, HBO’nun bu yılki en iddialı yapımı olan “Game of Thrones” spinoff’u “House of the Dragon”a rakip olarak görülüyor. “Yüzüklerin Efendisi” spinoffu’nun vizyona girmesi, HBO’da prömiyerini yaklaşık 10 milyondan fazla ABD’linin izlediği “Ejderha Evi”nin HBO rekoru kırmasından iki haftadan kısa bir süre sonra gerçekleşti.

Amazon, dizinin izlenme sayısını duyurdu. Platformdan yapılan açıklamada, “‘Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri’ ilk gününde 25 milyondan fazla küresel izleyiciyi çekerek Prime Video’nun şimdiye kadarki en büyük prömiyerini yaptı.” denildi.

Amazon Stüdyoları’nın başkanı Jennifer Salke, dizinin başarısının ardından şöyle konuştu:

“Tolkien’in tüm zamanların en popülerlerinden olan ve pek çok kişinin fantezi türünün kökeni kabul ettiği hikayelerinin bize bu gurur verici anı yaşatması birbiriyle örtüşüyor. Tolkien ailesine ve yapımcılarımıza minnettarım.”

715 MİLYON DOLARLIK DİZİ
Amazon Prime, maliyeti yaklaşık 715 milyon doları bulan diziyi, bugüne kadarki en pahalı dizi olarak tanıtıyor. Amazon’dan yapılan açıklamada, “Amazon Prime Video’nun Orta Dünya’da kötülüğün yeniden ortaya çıkışına karşı bir araya gelen karakterlerin hikâyesini takip eden dizinin ilk sezonu Türkiye’de ve tüm dünyada Prime üyelerine özel olarak haftalık yayınlanacak.” denilmişti.

Efsanevi hikâye, J. R. R. Tolkien’in “The Hobbit” ve “Yüzüklerin Efendisi” serilerinden binlerce yıl öncesinde geçiyor. İzleyicileri; bu büyük güçlerin ilk kez şekillendiği, krallıkların zaferlere ulaştığı ve yerle bir olduğu, beklenmeyen kahramanların sınandığı, umudun pamuk ipliğine bağlı olduğu ve Tolkien’in kaleminden dökülen en şeytani düşmanın tüm dünyayı karanlığa boğmakla tehdit ettiği bir döneme götürüyor.

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir