Dünyada futbol devrimi işte böyle başladı

Futbol dünyasının en önemli olayı olan Avrupa Şampiyonlar Ligi 2022-23 Sezonu bu akşam oynanacak çok önemli maçlarla başlıyor. Gazeteci yazar Ertuğrul Özkök, bugün sesli köşesinde Şampiyonlar Ligi’nin tarihine indi, futbol ve eğlence endüstrisi hakkında konuştu.

Hafta içi her gün Number1 FM ve Number1 Türk FM‘deki ‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu’ isimli köşesinden seslenen Özkök, “1992’de yani 30. Yıl önce bu karşılaşmaların adı Avrupa Şampiyonlar Ligi olarak değiştirildi ve dünyada futbol etrafındaki eğlence endüstrisi bu sayede doğdu.” dedi.

Ertuğrul Özkök sesli köşesinde şu ifadeleri kullandı:

“Futbolseverler için yani benim de aralarında bulunduğum futbolseverler için bu akşam yeni bir sezonun başlangıcı. Avrupa Şampiyonlar Ligi maçları bu akşam başlıyor. Benim için vallahi kızmasın Türk takımları ama Türkiye Süper Ligi’nden daha önemli bir lig bu. Şimdi bu lig bu yıl 30. Yılını kutluyor ve bu akşam mesela Mbappe’nin oynadığı, Messi’nin oynadığı, Neymar’ın oynadığı Paris Saint-Germain – Juventus ile karşı karşıya gelecek. Bu akşam Liverpool’un maçı var. Bu akşam Real Madrid, Celtic ile oynayacak ve bunun gibi daha çok önemli maçlar var. Şimdi Şampiyonlar Ligi bu yıl 30. Yılını kutluyor. Bundan 30 yıl önce kuruldu aslında 1955’te başladı Avrupa Şampiyonlar Kupası ama o zamanlar bir kupaydı. Yani yerel ligler çok daha önemliydi. Oysa 1992’de yani 30. Yıl önce bu karşılaşmaların adı Avrupa Şampiyonlar Ligi olarak değiştirildi ve dünyada futbol etrafındaki eğlence endüstrisi bu sayede doğdu. Mesela o yıl Türkiye’de, Aziz Yıldırım Fenerbahçe Kulübü futbol şubesi başkanlığına getirildi ve Türkiye’de de stadyumlarda, futbolda devrimler başladı ve bugün gördüğümüz gibi Avrupa’nın her yerinde yepyeni bir stat anlayışı doğdu. Evet, çok önemli bir tarih 30. Yıl önce futbol bir devrim yaşamıştı ve işte o devrimin sonuçlarında yine harika bir lig seyredeceğiz. Sevenlere şimdiden söyleyeyim Exxen’de yayınlanıyor maçlar. Hepinize güzel 2022-2023 sezonu diliyorum.”

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir