Sandığa gitmeden önce bu soruyu sorun

Anadolu Fest etkinliği ile başlayan festival yasakları, valilik ve kaymakamlıklar tarafından yasaklanan benzer etkinliklerin gündeme gelmesiyle toplumda büyük yankı uyandırdı. Yasaklar; muhalif partiler, sanatçılar ve toplum tarafından “politik kararlar sonucu verilmesi” nedeniyle eleştirildi.

Hafta içi her gün Number1 FM ve Number1 Türk FM‘deki ‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu’ isimli köşesinden seslenen Özkök, ”Türkiye’de camiye giden insan sayısı azalıyor, oruç tutan insan sayısı azalıyor. Yani dindar nesil projesi tamamen çökmüş durumda. Peki ama bir vergi mükellefi olarak aklınıza şu soru gelmiyor mu? Bu ülkede yüzde 90 namaz kılmıyorsa niye hala bu kadar çok cami yapılıyor bu ülkede?” dedi.

Ertuğrul Özkök sesli köşesinde şu ifadeleri kullandı:
“Son haftalarda kafamda hiç ayrılmayan bir soru var. Festivaller yasaklanıyor, gençlerin bir araya gelmesine, eğlenmesini sağlayan festivaller yasaklanıyor ama bir yandan da din adamı kisvesi altında, tarikat şeyhi kisvesi adı altında onlarca yüzlerce insanın sosyal medyada tam festivallik şeyler söylemesi ve burayı bir panayıra çevirmesi tam gaz devam ediyor. Bütün bunlara güleyim mi, ağlayayım mı? Karar veremiyorum ama son günlerde bir söz var ki kafama fena halde takıldı. O da Cübbeli Ahmet Hoca diye bilinen Ahmet Hoca’nın söylediği bir söz. Diyor ki Ahmet Hoca, ‘Türkiye’de halkın yüzde 90’ı namaz kılmıyor.’ Evet, çok önemli bir rakam yıllardan beri söylüyorum. Yıllardan beri bir sosyolog olarak gözlüyorum. Türkiye’de camiye giden insan sayısı azalıyor, oruç tutan insan sayısı azalıyor. Yani dindar nesil projesi tamamen çökmüş durumda. Peki ama bir vergi mükellefi olarak aklınıza şu soru gelmiyor mu? Bu ülkede yüzde 90 namaz kılmıyorsa niye hala bu kadar çok cami yapılıyor bu ülkede? Niye, Türkiye’nin kaynakları buraya gönderiliyor? Öbür taraftan halk yüzde 100’ü de çocuklarını daha iyi okullarda okutmak istiyor. Oradaki bütün bu kaynaklar bu taraflara aktarılsa çocuklarımız matematikte, fen bilimlerinde daha iyi olsa daha güzel bir davranış olmaz mı? Ben vergi mükellefi olarak giderek bu soruyu daha fazla kendime soruyorum. Seçime giderken siz de bu soruyu kendinize sorun, çocuklarınız için sorun.”

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir