Dünyaca ünlü oyuncular Sean Penn ve Ben Stiller Rusya tarafından yasaklandı

Sean Penn ve Ben Stiller, Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından yasaklanan 25 üst düzey yetkili ve kültürel figürler arasında yer alıyor.

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın yansımaları devam ediyor. Son olarak sinema endüstrisinin iki önemli isminin Rusya tarafından yasaklandığı bildirildi.

Dışişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan listede ayrıca Rick Scott, Mark Kelley, Pat Toomey, Kevin Kramer ve Krysten Sinema gibi senatörler ve ABD Ticaret Bakanı Gina Raimondo da dahil olmak üzere çok sayıda ABD ticaret yetkilisi yer alıyor.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, listenin “karşılıklılık ilkesine” dayandığını söyledi.

Rusya tarafından yapılan açıklamada ayrıca şu sözlere yer verildi:

“Rus düşmanı bir yol izlemeye devam eden, ikili ilişkileri yok eden ve Rusya ile ABD arasındaki gerilimi tırmandıran Amerikan makamlarının düşmanca eylemleri kararlılıkla reddedilmeye devam edilecek.”

İKİ İSİM DE UKRAYNA’YA DESTEK OLMUŞTU

Sean Penn bu yılın başlarında Ukrayna’ya gitmişti, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelensky ile görüşmüş ve Rusya ile olan çatışma hakkında bir belgesel çekmişti.

Ukrayna’da bulunduğu sırada Penn şu açıklamayı yaptı:

“Zaten canların alınması ve kalplerin kırılması gibi acımasız bir hata ve eğer pes etmezse, Bay Putin’in tüm insanlık için çok korkunç bir hata yapacağına inanıyorum. Başkan Zelenskiy ve Ukrayna halkı cesaret ve ilkenin tarihi sembolleri olarak ayağa kalktılar. Tek başına savaşmasına izin verirsek, Amerika olarak ruhumuz kaybolur.”

Ben Stiller ise Kiev’e gitmeden önce haziran ayında Polonya’daki Ukraynalı mültecileri ziyaret etmiş ve BM Mülteci Ajansı’nı temsil eden çalışmalarının bir parçası olarak, Dünya Mülteciler Günü’nde Başkan Volodimir Zelensky ile zaman geçirmişti.

Stiller da işgalle ilgili şunları söylemişti:

“Ukrayna halkının ve cumhurbaşkanının direnci beni gerçekten etkiledi. O, bu korkunç durumun üstesinden gelmek için halkına liderlik ve gerçek kararlılık sundu.”

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir