Jorge Jesus, Dinamo Kiev’i gözüne kestirdi: Artık daha güçlüyüz

 UEFA Avrupa Ligi’nde temsilcimiz Fenerbahçe sahaya çıkıyor. Grup mücadelesindeki ilk maçında Ukrayna Temsilcisi Dinamo Kiev ile karşılaşacak olan sarı lacivertli takım hazırlıklarını tamamladı. Yarın saat 19.45’te başlayacak karşılaşma öncesinde Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus açıklamalarda bulundu. Jesus, Şampiyonlar Ligi’ndeki ön elemede elendikleri rakiplerine karşı o günden daha güçlü olduğunu söylerken “İnanıyorum ki bu maçı kazanacak kalitemiz var” şeklinde konuştu.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi B Grubu ilk maçında yarın Ukrayna’nın Dinamo Kiev takımını evinde ağırlayacak. Ülker Stadı’nda oynanacak mücadele saat 19.45 başlayacak ve karşılaşmayı Macaristan Futbol Federasyonundan Tamas Bognar yönetecek. Bognar’ın yardımcılıklarını Balazs Buzas ile Peter Kobor yapacak.

FENERBAHÇE RÖVANŞI ALMAK İSTİYOR

Sarı lacivertli temsilcimiz grubun ilk maçında karşılaşacağı Dinamo Kiev’in yenerek hem gruba galibiyet ile başlamak hem de UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Eleme turunda yenildiği Ukrayna temsilcisinden rövanşı almak istiyor. Hafta içindeki çalışmaları ile maça hazırlanan Fenerbahçe’de yeni transferi Michy Batshuayi, sarı-lacivertli formayla ilk kez mücadele edecek.

“BU MAÇI KAZANACAK KALİTEYE SAHİBİZ”

Zorlu mücadele öncesinde Fenerbahçe teknik direktörü Jorge Jesus açıklamalarda bulundu. Grupta yer alan takımların güçlerinin birbirine yakın olduğunu söyleyen Jesus, yeteri kadar kalite ve hırslarının olduğunu söyledi. Kiev’e elendikleri zamandan daha güçlü olduklarını söyleyen Jesus, “İnanıyorum ki bu maçı kazanacak kalitemiz var” şeklinde konuştu.

JESUS TÜRKİYE’NİN PUANINA DİKKAT ÇEKTİ

Türkiye’nin ülke sıralamasındaki yerini hak etmediği ve Türkiye ligini artık daha yakından tanıdığını söyleyen Jesus, “Avrupa’da alınan puanlar sadece takım için değil ülke futbolu için de çok önemli. Türkiye’nin ülke sıralamasına baktığımızda buradaki futbolun gerçeğini yansıtmadığını düşünüyorum. Statlar güzel, futbol kalitesi güzel bu ülkenin sıralamadaki yerini hak etmediğin düşünüyorum. Avrupa’daki Türk takımları puan toplamalı ki puanlar yükselsin yoksa bir sonraki sene Şampiyonlar Ligi için ön eleme oynamak zorunda olacak” diye konuştu.

BRUMA’YA AÇIK KAPI BIRAKTI

Jorge Jesus, Bruma’nın 14 yabancı listesine dahil edilmemesi ile ilgili yöneltilen soruya, “Bruma, grup aşamasındaki listeye dahil edilmedi. Grupta 6 maç oynayacağız. Kendisi 1 aylık sakatlıktan çıktı. 14 oyuncu seçmemiz gerekiyor. Portekiz’de de bu durum 17’idi. Baız kararlar almamız gerekiyor. Bruma da sakattı. Bu dönemde liste dışında olabileceğini düşündüm. Gruptan çıkarsak listeye dahil olabilir. İsimler önemli değil. Bizim belli kararlar almamız gerekiyor. İçlerinden en iyisini yapmamız gerekiyor” diye cevap verdi.

6 İSİM LİSTEDE YOK

Fenerbahçe’nin UEFA listesinde 6 isim yer almıyor. Sarı-lacivertlilerde sakatlığı bulunan Nazım Sangare’nin yanı sıra kadroda düşünülmeyen Lemos, Novak, Bruma ve Burak Kapacak, UEFA listesine dahil edilmedi. Bu oyuncuların yanı sıra golcü oyuncu Serdar Dursun da listeye alınmadı.

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir