Yasak gençlere engel olamadı! Nilüfer’de müzik susmadı

Türkiye’nin sayılı müzik festivalleri arasına giren ve heyecanla beklenen Nilüfer Müzik Festivali, bu yıl da Türkiye’den ve dünyadan birbirinden özel isimleri müzikseverlerle buluşturdu.

Festivalde Türkiye’nin dört bir yanından 60 bini aşkın müziksevere sınırsız müzik, eğlence ve muhteşem anlar yaşattı. Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ve alanda bulunan gençler son dakika gelen yasakları MedyaTava’ya değerlendirdi.

“Dünyayı sev, geyiği öp, festivale gel” sloganıyla bu yıl altıncısı organize edilen Nilüfer Müzik Festivali, doğanın tadını çıkartmak isteyen on binlerce müzik tutkununa Balat Atatürk Ormanı’nın eşsiz doğasında unutulmaz bir festival deneyimi sundu.

Nilüfer'de müzik susmadı. Yasak gençlere engel olamadı. Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem'den çarpıcı değerlendirmeler - Resim : 2

Festivalin ilk gününde Bedük, Jakuzi, Adamlar, Hey! Douglas, Mert Demir, The Away Days ve Yedinci Ev’in yer aldığı yedi sanatçı ve grubun performansları katılımcılar tarafından büyük bir coşku ile karşılandı.

Nilüfer'de müzik susmadı. Yasak gençlere engel olamadı. Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem'den çarpıcı değerlendirmeler - Resim : 3

Doyumsuz anlar yaşatan sanatçılar, dinleyenlere keyif dolu bir başlangıç yaptı.

Nilüfer'de müzik susmadı. Yasak gençlere engel olamadı. Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem'den çarpıcı değerlendirmeler - Resim : 4

Nilüfer’de ikinci gün, aralarında İngiliz alternatif rock grubu Editors, Cem Adrian, Sena Şener ve Lola Marsh gibi özel isimlerin yer aldığı on iki sanatçı ve grup, festival heyecanını ikiye katladı.

Hedonutopia, No Land, Güneş, Yüksek Sadakat, In Hoodies, Sedef Sebütekin, Evdeki Saat ve Mode XL de verdikleri konserlerde festivalin nabzını yükseltti.

Nilüfer'de müzik susmadı. Yasak gençlere engel olamadı. Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem'den çarpıcı değerlendirmeler - Resim : 6

Festivalin son gününde müzikseverlerin katılımı daha da arttı.

Nilüfer'de müzik susmadı. Yasak gençlere engel olamadı. Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem'den çarpıcı değerlendirmeler - Resim : 7

Gençlerin coşku içinde katılım sağladığı festival boyunca otuz bir konser düzenlendi.

Nilüfer'de müzik susmadı. Yasak gençlere engel olamadı. Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem'den çarpıcı değerlendirmeler - Resim : 8

Turgay Erdem: “2 Yılda Ne Değişti Kamuoyunun Takdirine Sunmak İstiyorum”

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem festivalin son günü basın buluşmasında Gizem Ertürk’ün sorularını yanıtladı. Erdem; Alkol satış yetkimiz yasal olarak olmasına rağmen son ana kadar bir yasak gelecek mi endişesi yaşadık. Nitekim de öyle oldu. Gençler sosyal medyadan tepkilerini sert bir şekilde dile getiriyor. Biz içmeyenlere karışmıyoruz onlar neden bize karışıyorlar biz yaşam hakkımıza müdahale edilmesine karşıyız, diyorlar.

Erdem: “Yasağın Sebebi Festivali Tamamen İptal Ettirmekti”

“Mevcut ikidarda 17 etkinlik yasaklandı. Gençlerin amacı alkole ulaşmak değil zaten ulaşıyorlar, kamp yapmak da değil. Gençler 3 gün boyunca müzik ve dostluk çatısı altında birlikte eğlemek istiyor. Biz de onların bu amaçlarını yerine getirmeleri için her şeye rağmen festivali yapacağız, dedik. Bana göre yasağın sebebi festivali tamamen iptal ettirmeye yönelikti. Zaten pandemiden dolayı 2 yıl yapamamıştık, o dönemdeki mülki amirlerin hepsi o izinleri o zaman vermişlerdi. Şimdi ne değişti ben bunu kamuoyunun takdirine sunmak istiyorum, diye konuştu. 

Seneye Nilüfer Tam Gaz Yola Devam

Erdem Önümüzdeki yıl çok daha güçlü ve büyük bir organizasyonla festivali devam ettireceklerini söyleyen Erdem bu konuda endişesi olan gençlere müjdeyi şimdiden vermiş oldu. En büyük gücümüz gençler. Onlardan aldığımız güç ve motivasyonla yolumuza devam edeceğiz umarım seneye şartlar da değişir ve daha özgür günlerde buluşuruz, diye konuştu.

 Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir