Bugün işte bu büyük kurtuluşun 100. yılı

İzmir, bugün düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılını kutluyor. Bundan tam 100 yıl önce 9 Eylül 1922‘de Yunan işgali altındaki İzmir’e giren Türk ordusu, Büyük Taarruz Harekatı sonucu İzmir’i işgalden kurtardı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin etkinliği kapsamında, 9 Eylül bugün 100. yıl dönümünü Konak Cumhuriyet Meydanı yakınındaki Kordonboyu’nda büyük bir coşkuyla kutlayacak. Ünlü şarkıcı Tarkan‘ın sahne alacağı 100. yıl kutlaması, büyük bir heyecanla beklenirken, yurdun dört bir yanından da kutlamaya özel sosyal medya paylaşımları yapılıyor.

Gazeteci yazar Ertuğrul Özkök‘ün de bugünkü gündeminde 9 Eylül yer aldı. Number1 FM ve Number1 Türk FM‘deki ‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu’ isimli sesli köşesinde bugünün anlam ve öneminden bahseden Özkök, “Türk milletinin kurtuluş savaşında ilk kurşun, İzmir’in kordonunda atıldı. Bir gazeteciydi… Hasan Tahsin… 15 Mayıs 1919’du… Ve Yunanistan’ın en elit, en seçkin birlikleri Kordon’da karaya ayak basmıştı. İlk kurşun orada atıldı ve zafer yine orada, aynı yerde, Kordon’da sona erdi. İzmir, bugün işte bu büyük kurtuluşun 100. yılını kutluyor.” dedi.

Ertuğrul Özkök, 9 Eylül’e ilişkin şunları söyledi:

“Bugünkü konumuz: Tek kurşun… Hani Büyük Millet Meclisi Başkanlığı da yapmış bir zaatın, büyük bir vefasızlıkla ve duygusuzlukla çıkıp, ‘ne zaferiymiş, tek kurşun bile atılmadı’ dediği o 30 Ağustos zaferi var ya, işte o 30 Ağustos zaferinin sona erdiği noktadır. Yani ilk kurşunun atıldığı yer. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurtuluş savaşında, yani Türk milletinin kurtuluş savaşında ilk kurşun, İzmir’in kordonunda atıldı. Bir gazeteciydi… Hasan Tahsin… 15 Mayıs 1919’du… Ve Yunanistan’ın en elit, en seçkin birlikleri Kordon’da karaya ayak basmıştı. İlk kurşun orada atıldı ve zafer yine orada, aynı yerde, Kordon’da sona erdi. İzmir, bugün işte bu büyük kurtuluşun 100. yılını kutluyor. Şahane, muhteşem bir Tarkan konseriyle kutlanacak bu ve Türkiye Cumhuriyeti’nin, Cumhuriyet’in kuruluşunun kutlanmasına 1 yıl kıla, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yıl kutlamalarının havai fişekli ilk kutlaması da bence bu akşam Tarkan konseriyle İzmir’de başlıyor. Evet, hepimize kutlu olsun. Sadece İzmir’e değil, Türkiye’ye de kutlu olsun ve gelecek yıl inşallah bu bayramı çok daha büyük coşkularla 100. yılında Türkiye’nin her yerinde kutlayacağız.”

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir