“Tunç Soyer doğru olanı yaptı”

İzmir‘in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı, 9 Eylül cuma akşamı başta İzmir olmak üzere, tüm Türkiye’de coşkuyla kutlandı. Ünlü sanatçı Tarkan, 9 Eylül İzmir’in kurtuluşu kapsamında Gündoğdu Meydanı’nda konser verdi. Megastar’ı hem konser alanından hem de YouTube’dan milyonlarca kişi izledi.

Din Görevlileri Birliği Derneği (DİN-BİR-DER) Şanlıurfa Şubesi’nin “İsmi Cehennem’de yetişen bir ağaç” olduğu için konserlerinin iptalini istediği Zakkum Rock Grubu’nu da Şanlıurfa’da 25 bin kişi izledi. Gazeteci yazar Ertuğrul Özkök, bu iki olayı sesli köşesinde değerlendirdi.

Hafta içi her gün Number1 FM ve Number1 Türk FM‘deki ‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu’ isimli sesli köşesinde konuşan Özkök, “Bakın; hafta sonu bu iki olay bize neyi gösterdi biliyor musunuz? Devletin ulusal günleri kutlamasıyla, milletin ulusal günleri kutlaması arasındaki derin farkı, olağanüstü farkı gösterdi.” dedi.

Ertuğrul Özkök sesli köşesinde konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“Geleneğimiz bozulmuyor. Haftaya, umut verici haberlerle, yorumlarla, konuşmalarla başlıyoruz. Evet, Türkiye’de bu hafta sonuna damgasını vuran iki güzel olay vardı. Biri; İzmir’de Tarkan’ın konseri, öteki ise Şanlıurfa’da Zakkum konseri… Birinde 2 milyona yakın insan meydanları doldurdu. Ötekinde 25 bin genç insan zakkum top grubunu dinledi. ‘Aydınlıklar karanlıklardan korkmaz’ diye haykırdı. Bakın; hafta sonu bu iki olay bize neyi gösterdi biliyor musunuz? Devletin ulusal günleri kutlamasıyla, milletin ulusal günleri kutlaması arasındaki derin farkı, olağanüstü farkı gösterdi. Devletler, hele hele otoriter devletler, milli günlerini tanklarla, toplarla, füzelerle ve karşı tarafa kim olduğu belli olmayan belirsiz düşmanlara korku salarak kutlamaya çalışıyorlar. Millet kendi bayramını ise bir kurtuluş bayramı bile bir konserle, barış sözleriyle kutluyor. Tunç Soyer doğru olanı yaptı. Yunan’ı denize dökmekten bahsetmedi. Yunan halkını rencide edecek tek kelime kullanmadı çünkü bizim hedefimiz Yunan halkı değildi bu savaşta. Yunan’ın işgale gelen askeriydi ve ona layık bir şekilde tıpkı Atatürk’ün, savaştan daha bir gün iki gün geçmeden Yunan halkıyla barışması gibi güzel mesajlar verildi. Evet, millet 100. yılında Cumhuriyet bayramında işte böyle bir zihniyetle, ‘ansızın bir gece gelebiliriz’ falan gibi cümlelerle değil, ‘biz gelsek gelsek size misafir geliriz’ cümleleriyle kutlayacak.”

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir