Kraliçe 2. Elizabeth’in corgi’leri Prens Andrew ve Sarah Ferguson’a emanet

96 yaşında hayatını kaybeden Kraliçe 2. Elizabeth’in çok değer verdiği köpeklerinin kime kaldığı belli oldu. Kraliçe’nin dört köpeği, oğlu Prens Andrew ve eski eşi Sarah Ferguson’a kaldı.

Kraliçe 2. Elizabeth’in corgi’leri Prens Andrew ve Sarah Ferguson’a emanet

Kraliçe’nin en öne çıkan özelliklerinden biri de hayvanları sevmesiydi ve 96 yaşında hayatını kaybedene kadar corgi cinsi köpekleriyle birlikte yaşadı. Telegraph’ın haberine göre Kraliçe Elizabeth, ounun için son derece önemli olan köpeklerini Prens Andrew ve Sarah Ferguson’a bıraktı.

Geçen mart ayında Prens Andrew, babası Prens Philip hastanede yattıktan sonra onu neşelendirmek için annesine Muick ve Fergus adında iki yavru verdi. Köpekler, 20 yıl önce 1996’da boşanmış olmalarına rağmen Royal Lodge’da eski eşiyle birlikte yaşamaya devam eden Ferguson tarafından bulunmuştu.

Ne yazık ki, gelen köpeklerden biri bir kalp sorunundan öldü. Hatta Kraliçe’nin, özellikle kocasının ölümünden sadece bir ay sonra köpeğin ölümüyle harap olduğu söylendi.

ESKİ GELİNİYLE ARKADAŞLIĞINI DEVAM ETTİRDİ

Kraliçe, yıllarca Windsor Malikanesi’ndeki Frogmore House’daki bahçelerde köpeklerini düzenli olarak yürüyüşlere çıkardı ve genellikle bu yürüyüşlere Ferguson da katıldı.

Bir kaynak The Telegraph’a verdiği demeçte, “Düşes, Majesteleri ile köpek gezdirme ve ata binme konusunda bağ kurdu ve boşandıktan sonra bile, Majesteleri ile olan büyük dostluğunu Frogmore’da köpekleri gezdirerek ve sohbet ederek sürdürdü” dedi.

Geçen yaz Ferguson, uzun yıllar sürgünden sonra Balmoral Kalesi’nde vakit geçirmeye davet edildi. Düşes, 1992’de iş insanı John Bryan tarafından ayak parmaklarının emildiği fotoğraflar magazin gazetelerine yansıdığında Balmoral’da kalıyordu. Olay üzerine Prens Philip, eski geliniyle bir daha asla aynı çatı altında kalamayacağı bildirildi.

Kraliçe öldüğünde Ferguson, eski kayınvalidesini özleyeceğini tweetledi: “Bütün hayatını özverili bir şekilde Birleşik Krallık ve İngiliz Milletler Topluluğu halkına adadı. Bana göre o en inanılmaz kayınvalide ve arkadaştı. Boşandıktan sonra bile bana yakın kalarak bana gösterdiği cömertlik için ona her zaman minnettar olacağım.”

Prens Andrew ve Sarah Ferguson…

1944’TE ALINAN KÖPEĞİNİN SOYUNU DEVAM ETTİRDİ

Kraliçe, corgi cinsi köpeklerle ömür boyu süren bir aşk ilişkisi yaşadı. 1933’te, henüz 7 yaşındayken babası, o ve kız kardeşi Margaret için Dookie adında bir corgi satın aldı. Jane adında ikinci bir corgi daha sonra aileye katıldı.

Kraliçe, yıllar boyunca, birçoğu 1944’te ailesi tarafından 18. doğum günü hediyesi olarak verilen Susan ve Susan’ın soyundan gelen nesillerle yaşadı. Kraliçe, Susan’ın soyunun sonu olduğu için, 2015’te Willow isimli köpeğini kaybettiğinde çok daha fazla etkilendi.

Kraliçe 2. Elizabeth ve ilk köpeği…

SARAYDA ÖZEL ODALARI VAR

Kraliçe’nin köpekleri, Corgi Odası olarak bilinen, sarayda kendi odalarında ikamet ederek lüks bir hayat yaşadılar. Her gün değişen çarşaflarla yükseltilmiş hasır sepetlerde uyuyorlardı. Menüleri, bir şef tarafından servis edilen taze tavşan ve sığır eti içeriyordu. Ve Noel zamanı, Kraliçe, köpeklerin oyuncak ve ikramlarla doldurulmuş çorapları olduğundan emin olurdu.

2015 yılında Kraliçe’nin, yavrularına daha fazla köpek eklemeyi planlamadığı bildirildi. Çünkü arkasında genç köpek bırakmak istemediğini söyledi. Buna bir son vermek istedi.

 

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir