Bu fotoğraf Cübbeli Ahmet’i tahtından etti

Kendisini ‘Yetimlerin hizmetkarı’ olarak tanıtan TikTok fenomeni imam Miraç Orbay’ın son videosu sosyal medyada gündem olmuştu. Videoda, Orbay’ın özel bir jetle İstanbul’a geliş ve iniş anını paylaştığı görüldü. Görüntülerde “Özel jetimi gönderiyorum, seni aldırıyorum” diyen Orbay, “Cuma namazını Allah müsaade verirse Ayasofya’da kılacağız kardeşlerim” ifadelerini kullanmıştı. Daha sonra Orbay’ın ultra lüks araç markası olan Rolls Royce ile boğaz turu yaptığı görüntüler gündem oldu.

Yayınlanan videoda Orbay, “Hizmete bakın. Rolls Royce’a biniyorum ve makam aracıyla beraber İstanbul gezisine çıkıyoruz. Allah’a emanet olun kardeşlerim” ifadelerini kullandı.

Görüntülerin sosyal medya gündem olmasının ardından gazeteci Ertuğrul Özkök, Number1 FM ve Number1 Türk FM‘deki sesli köşesinde eleştirilerde bulundu. Özkök, ‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu’ isimli sesli köşesinde, “Adamı görüyor musunuz ya; menziline altında Rolls Royce ile gidiyor ve özel jetle gidiyor. Üstelik bir de emlak pazarlıyor. Ama öyle dün Cumhurbaşkanının yoksul insanlara vaat ettiği TOKİ konutları falan değil, havuzlu villaları, lüks konutları pazarlıyor. Evet, bu insanlar yıllardır ortalarda din adamı diye geçiniyorlar.” dedi.

Ertuğrul Özkök, Tarkan’ın ‘Şımarık’ parçasını dinlettiği sesli köşesinde şunları söyledi:

“Bugüne Tarkan’ın bu çok güzel şarkısının neşesiyle başlamak istiyorum: ‘yakalarsam muck muck’… Evet, hepimiz yıllarca bu şarkıyla dans ettik. Hatta sadece biz değil, bütün Avrupa, dünya dans etti. Şimdi bu şarkı niye aklıma geldi? Çünkü bugünlerde benim de yakalamak istediğim bazı tipler var. Ama gülerek anlatacağım ben bunu çünkü ciddiye alınacak bir tarafı da var mı diye de düşünüyorum. Bakın son günlerde gittiği yere özel jetle ve altında Rolls Royce arabayla giden bir tarikat şeyhinden söz ediyoruz ve onu konuşuyoruz. Gülüyoruz, gülüyoruz ama gülüyoruz ağlanacak halimize… Çünkü bu insanlar bu ülkede yıllardır, 20 yıldır ortalıkta geziyorlar ve gerçekten insanların gözünde İslam’ın itibarını çok kötü şekilde etkileyen din simsarlığı yapıyorlar. Adamı görüyor musunuz ya; menziline altında Rolls Royce ile gidiyor ve özel jetle gidiyor. Üstelik bir de emlak pazarlıyor. Ama öyle dün Cumhurbaşkanının yoksul insanlara vaat ettiği TOKİ konutları falan değil, havuzlu villaları, lüks konutları pazarlıyor. Evet, bu insanlar yıllardır ortalarda din adamı diye geçiniyorlar. Ve adam öyle bir adım attı ki Cübbeli Hocanın bir zaman jetski’nin üzerinde çektirdiği o devrim sayılacak fotoğrafı bile sağ şeritten gelip öyle bir solladı ki ortada Cübbeli Ahmet de kalmadı. İşte o yüzden Tarkan’ın şarkısıyla başladım. Çünkü İslam’a bütün bu kötülükleri yapan bu tipleri bir gün yakalarsam ben de… Hadi neyse cümleyi tamamlamayayım, yorum burada bitti.”

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir