Pardon hamili kart geçiyor mu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın duyurduğu 250 bin sosyal konut için başvurular hızlı başladı. Çok sayıda vatandaş bankalara akın etti. Yapılacağı söylenen konutlarla ilgili çeşitli tartışmalar sürerken gazeteci Ertuğrul Özkök de konuya ilişkin yorumlarda bulundu.

Hafta içi her gün Number1 FM ve Number1 Türk FM‘deki ‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu’ isimli sesli köşesinde konuşan Özkök, “Daha şimdiden 850 bin kişi başvurmuş. Bu 1 buçuk milyona kadar gider. Halbuki yapılacak ev sayısı, ilk aşamada 250 bin… Demek ki isteyen herkese bu evler verilmeyecek. Ama bunların dağıtımı nasıl yapılacak? ‘Hamili kart yakınındır’ diye parti sistemi çalışacak mı, çalışmayacak mı?” dedi.

Ertuğrul Özkök sesli köşesinde şu ifadeleri kullandı:

“Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki gün çok büyük hatta mega sayılabilecek bir konut projesi açıkladı. 500 bine yakın konut yapılacak ve çok ucuz fiyatlarla halka satılacak bu konutlar. Ayrıca güzel bir kredi sistemi oluşturulacak. Şimdi satış fiyatlarına baktım, gerçekten de böyle 600 binlerden başlayan fiyatlar var 2+1’lerde… Tabii günümüzün inşaat maliyetlerine baktığım zaman burada çıkan sonuç şu: Bu konutlarda çok büyük bir devlet sübvasyonu olacak. Yani devlet sübvansiyonu dediğiniz zamanda vatandaşın cebinden çıkan vergiler anlamını taşıyor bu. Şimdi muhalefetin hakkıdır. Siyasetin gereğinde, fıtratında var. Tam seçim öncesi yapılan böyle girişimlere, seçim yatırımı diyebilir. Ben öyle insanlardan değilim. Ben gerçekten yoksul halka gidecek her projede gönülden desteklemeye, bu projelere iyi niyetli bakmaya çalışan bir vatandaşım. Ama biraz önce söylediğim nedenle de bu binaların, bu evlerin finansmanında bizim vergilerimizin sübvansiyonu da kullanılacağına göre bu evlerin dağılımı nasıl yapılacaktır? Daha şimdiden 850 bin kişi başvurmuş. Bu 1 buçuk milyona kadar gider. Halbuki yapılacak ev sayısı, ilk aşamada 250 bin… Demek ki isteyen herkese bu evler verilmeyecek. Ama bunların dağıtımı nasıl yapılacak? ‘Hamili kart yakınımdır’ diye parti sistemi çalışacak mı, çalışmayacak mı? O nedenle sadece Bakanlığın açıklaması yetmez. Şeffaf bir kontrol mekanizması da kurulursa bu projeye çok daha büyük bir saygınlık gelecektir.”

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir