Bir nefret mitingi hikayesi

İstanbul Saraçhane Parkı’nda dün Yesevi Alperenler Ocağı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği’ne bağlı Fikirde Birlik ve Mücadele Platformu’nun düzenlediği “Büyük Aile Buluşması” adı altında LGBTİ+ karşıtı yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe birçok cemaat ve tarikat üyesi de katıldı. Mitingte aile kurumunun saldırı altında olduğu iddia edildi, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun hedef alındı. Onur Haftası Yürüyüşü’nü yasaklayan İstanbul Valiliği’nin bu yürüyüşe izin vermesi tepkiye yol açtı.

Gazeteci Ertuğrul Özkök, sesli köşesinden bu mitinge karşı eleştirilerde bulundu. Number1 FM ve Number1 Türk FM‘deki ‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu’ isimli sesli köşesinde konuşan Özkök, “Müziğin çalınmasına, iki tane bir müzik akorduna bile tahammül etmeyen insanlar geldi oraya ve o mitingi yaptılar. Neticede de tam anlamıyla bir fiyasko oldu. Ama tehlikeli bir fiyasko…” dedi.

Ertuğrul Özkök, bugünkü sesli köşesinde şu ifadeleri kullandı:

“Dün İstanbul’da anti LGBT bir miting yapıldı. Bana göre çok riskli ve tehlikeli bir mitingdi. Neden olduğunu da dün atılan bazı sloganlarda daha da iyi gördüm. Bu mitingi RTÜK bir kamu spotu olarak, özel televizyonlara zorunlu hale getirdi. Yani kamu spotu olarak yayınlanmasını bunlardan istedi ve bazı televizyonlarda bunu yayınladılar. Ama baktım mitinge katılan insan sayısı kaç diye? 5 bin civarında insan katılmış. Oysa bu ülkede yürüme ve gösteri hürriyetlerinin bulunduğu yıllarda yapılan LGBT yürüyüşlerine 40-50 bin kişi katılıyordu. Niye peki buraya katılan sayısı bu kadar azdı? Çünkü o mitingi yapanlar, düzenleyenler mitingi, bir nefret mitingi haline getirdiler. Müziğin çalınmasına, iki tane bir müzik akorduna bile tahammül etmeyen insanlar geldi oraya ve o mitingi yaptılar. Neticede de tam anlamıyla bir fiyasko oldu. Ama tehlikeli bir fiyasko… O yüzden böyle mitingler üzerinde dikkatle düşünülmeli ve özellikle RTÜK böyle konulardaki kararlarını daha rasyonel ve ülkede barışı sağlayıcı bir zihniyet üzerine almalı diye düşünüyorum.”

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir