Fenerbahçe’de Jorge Jesus devrimi

Disiplin, motivasyon, taktik, coşku doğru oyuncular ve doğru sistem… Jorge Jesus ezberleri bozdu, Fenerbahçe manşetlere bu kez başardıklarıyla getirdi.

Türkiye Fenerbahçe‘nin futbolunu, Fenerbahçeliler de Jorge Jesus’u konuşuyor. Portekizli tecrübenin adeta bir devrim yaparak sarı-lacivertlileri makine gibi çalışan bir takım haline getirmesi gündemden düşmüyor. Peki Jesus bunu dört ay gibi kısa bir sürede nasıl başardı? Disiplin, azim, motivasyon, doğru oyuncular ve doğru sistem…

Fenerbahçe’de Jorge Jesus devrimi

İşte Jorge Jesus’un başardıkları…

  • Jorge Jesus, işe, yıllardır hasret kalınan başarıların oyunculara hatırlatılması ile başladı. Samandıra, 28 şampiyonluk görselleri ile süslendi. Disiplinin sağlanması adına da tesislerdeki giriş-çıkış, dinlenme ve yatma saatlerine uyulmasını sağladı. Telefon kullanımını yasakladı. Yüksek para cezaları belirledi.
  • Çalışma temposunu artıran Jorge Jesus, idmanlar öncesi o günün antrenmanın detayları ve o hafta uygulanacak maç taktikleri ile ilgili oyuncularına ayrıntılı dersler verdi. Fitness salonu mesaisiyle başlayan çalışma süreleri önceki yıllara göre çok artırıldı. 90 dakika boyunca süren pres gücü bu idmanlarla sağlandı.
  • Kupasız geçen yıllarda bölünen Fenerbahçe tribünleri de Jesus’un sayesinde birleşti. Portekizlinin oynattığı futbol camiayı kenetledi. Pres, hücum futbolu, son dakikaya kadar pes etmeme… Taraftarların özlediği bu kavramlar Jesus’un futbolunda vücut buldu. Sürekli gol arayan bir takım tribünlerin dolmasını sağladı.
  • Başkan Ali Koç‘un kendi takımını kurması yönünde Jorge Jesus’u özgür bırakması işe yaradı. Jesus, sistemine uyan oyuncular transfer etti. Kulübe güçlendirildi. Rotasyon anlayışını yerleştirdi. Rekabet arttı. Yıldız kaprisinden eser kalmadı. Giren çıkan fark etmeden birbiri için oynayan bir oyuncu grubu oluştu.

 

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir