Nükleer silah alarmı!

Rusya-Ukrayna savaşı, yaklaşık 7 ayı geride bırakırken gözler, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin‘in dün akşam televizyondan yapacağı ulusa sesleniş konuşmasına kilitlenmişti ama Putin konuşmasını erteleyerek bu sabah yaptı. Putin’in heyecanla beklenen konuşmasının yayınlanmaması şaşkınlık yarattı. Vladimir Putin, bu sabah yaptığı konuşmada savaşın kaderini değiştirecek bir açıklamaya imza atarak Rusya’da kısmi seferberlik ilan etti.

Batı’nın Rusya’yı yok etmeye çalıştığını belirten Putin’in seferberlik ilanı tüm dünyada büyük yankı uyandırdı. Putin, amaçlarının Ukrayna’nın doğusunda ayrılıkçı güçlerin bulunduğu Donbas bölgesini “kurtarmak” olduğunu söyledi. Gazeteci Ertuğrul Özkök seferberlik kararnamesini imzaladığını duyuran Putin’in açıklamalarını sesli köşesine taşıdı. Number1 FM ve Number1 Türk FM’deki ‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu’ isimli sesli köşesinde konuşan Özkök, “Evet, bir ülke seferberlik ilan etti mi işler iyi gitmiyor demektir. Buradan ortaya çıkan bu… Ama sadece Rusya için değil, dünya için de işler iyi gitmiyor demektir. Çünkü artık Rusya, bu işi rasyonalitenin dışına çıkarıp, başka bir yana taşımaya kararlı. Yani bunun sonunda Nükleer silah bile kullanabilir” dedi.

Ertuğrul Özkök, Rusya Ukrayna savaşına ilişkin şunları söyledi:
“Bu sabaha Rusya’dan gelen kötü bir haberle başladık. Rusya Devlet Başkanı Putin, ülkede kısmi seferberlik ilan etme kararı almış. Bakın bu Putin açısından büyük bir geri adım. Çünkü Ukrayna savaşının başından beri buna savaş bile demiyordu, ‘harekat’ diyordu. Ve sonunda bunu savaş olduğunu kabul etmekle kalmadı, aynı zamanda mevcut ordusuyla kazanamayacağını anladığını da bütün dünyaya ilan etti ve şimdi seferberlik ilanına gidiyor. Evet, bir ülke seferberlik ilan etti mi işler iyi gitmiyor demektir. Buradan ortaya çıkan bu… Ama sadece Rusya için değil, dünya için de işler iyi gitmiyor demektir. Çünkü artık Rusya, bu işi rasyonalitenin dışına çıkarıp, başka bir yana taşımaya kararlı. Yani bunun sonunda Nükleer silah bile kullanabilir. Bakın bu sabahtan itibaren Rusya’dan Türkiye’ye uçak fiyatlarında artış olmuş. Çünkü gençler kaçmak isteyeceklerdir. Yani Rusya Amerika’nın bir zamanlar kendi başına açtığı ‘Vietnam meselesi’nin daha büyüğünü şu anda kendi başına açıyor ama dediğim gibi; dünyanın da başına açıyor. Allah, popülist liderlere, otoriter liderlere akıl fikir versin. Çünkü 21. yüzyılın başında bu popülist ve otoriter liderler, dünyanın başına gerçekten çok büyük işler açmaya başladılar ve devam ediyorlar…”

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir