‘Sıfır Atık Projesi’ne BM üst düzey yöneticilerinden güçlü destek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ve Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, ‘Sıfır Atık Projesi’nin dünyada yaygınlaştırılması için iyi niyet beyanı imzaladı. Emine Erdoğan, “Türkiye’nin sıfır atık konusundaki deneyimlerini isteyen her ülkeyle paylaşmaya hazır olduklarını” ifade etti.

Birleşmiş Milletler 77’nci Genel Kuruluna katılmak üzere ABD’nin New York kentinde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a eşlik eden Emine Erdoğan, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile bir araya geldi. New York’taki BM Genel Merkezi’nde bir araya gelen Emine Erdoğan ve Guterres, iklim kriziyle mücadele kapsamında ‘Küresel Sıfır Atık İyi Niyet Beyanı’nı imzaladı. Bu çerçevede Erdoğan’ın BM çatısı altında sıfır atığı hedefleyen çalışmanın küresel liderliğini yürüteceği belirtildi.

'Sıfır Atık Projesi'ne BM üst düzey yöneticilerinden güçlü destek

 

Emine Erdoğan’la görüşmesinde, öncülük ettiği sıfır atık konusundaki çalışmaları takdirle izlediklerini belirten Guterres, “Toplumlar çok fazla atık üretmeye başladı. Atık günümüz için hayati bir sorun. Sizin de bu anlamda yaptığınız Sıfır Atık Projesi çok kıymetli ve etkileyici. Bu kapsamında sizinle bir araya gelmekten büyük mutluluk duydum. Evinizdesiniz, hoş geldiniz” ifadelerini kullandı.

 

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir