Kral 3. Charles’ın taç giyme töreni ne zaman?

Annesinin ölümü sonrası tahta oturan Kral 3. Charles’ın taç giyme töreninin ne zaman yapılacağı büyük bir merak konusu oldu. Bugün İngiliz basınında taç giyme töreninin tarihi ve içeriğine dair dikkat çeken değerlendirmeler yer aldı. Kral’ın İngiltere’deki ‘yaşam maliyeti krizi’ nedeni ile taç giyme törenini ‘daha kısa, daha küçük ve daha ekonomik’ tutacağı konuşuluyor.

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth‘in ölümü ve cenaze töreni bir haftadır dünyanın en önemli gündem maddelerinden biri. Pazartesi günü yapılan görkemli cenaze töreni sonrası gözler bundan sonra gerçekleştirilecek bir diğer törene çevrildi: Kral 3. Charles’ın taç giyme töreni.

Kral’ın taç giyme töreninin planlaması ‘Altın Küre Operasyonu‘ adı altında devam ediyor. Dünyaya yeni görünümlü monarşinin nasıl işleyeceğini göstermeye hevesli olduğu iddia edilen Kral’ın taç giyme törenini yeni döneme vurmak için kullanması bekleniyor.

Peki merakla beklenen tören için tarih belli oldu mu? İngiliz medyası Kral Charles’ın taç giyme törenine dair görüşlerini zaten paylaştığını belirterek, söz konusu tarihe dair dikkat çeken bir tahminde bulundu. İngiliz kaynaklara göre yeni hükümdar taç giyme törenini annesi Elizabeth’in taç giymesinin 70. yıldönümüne denk gelen 2 Haziran tarihinde yapmayı planlıyor. Kraliçe II. Elizabeth’in taç giyme töreninin hazırlıkları tacı kabul ettiği Şubat 1952’de başlamıştı. Ancak kraliçe olarak taç giymesi tahta oturmasından 16 ay sonra 2 Haziran 1953 tarihinde gerçekleşmişti.

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir