Londra Moda Haftası’nda şıklık yarışı

The British Fashion Council (BFC) tarafından düzenlenen Londra Fashion Week 2022, 16-20 Eylül arasında gerçekleşti. Dünyanın merakla beklenen moda haftalarından biri olan ve beş güne yayılan Londra Moda Haftası, sanattan güncel konulara farklı konseptlerle hazırlanan defilelerle geride kaldı.

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’ın ölümü nedeniyle, Londra moda haftasında bazı büyük markaları gösterilerini iptal etmişti. Ancak diğerleri, Kraliçe Elizabeth’e övgüler yaparak dâhil olmak üzere tasarımcılarla devam etti.  Londra Moda Haftası’nın merakla beklenen tasarımcıları arasında Türkiye kökenli olan iki tasarımcı da vardı. Çalışmalarını İngiltere’de sürdüren ve genç yaşlarda kendine has çizgiler oluşturan Bora Aksu ve Erdem Moralıoğlu, 16 – 20 Eylül arasında düzenlenen Londra Moda Haftası’nda sahnedeydi.

Geçtiğimiz Şubat ayından gerçekleşen Londra Moda Haftası’nda yer alan Sevda London, İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’ın ölümünden dolayı Eylül ayında düzenlenen etkinliğe katılmamı kararı aldı. Sevda London sosyal medya hesabından bu açıklamayı yayımladı:

‘‘Majesteleri Kraliçe’nin ölüm haberini derinden üzdük. Kaybının yasını tutmak için Kraliyet Ailesine katılıyoruz. 16 Eylül Cuma günü Londra’daki Wolf & Badger ile birlikte planladığımız etkinliğimiz de dahil olmak üzere Londra Moda Haftası iş etkinliklerini erteliyoruz. Yas döneminin ardından yeni tarih için sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.’’

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir