Aleyna Tilki’nin ödülünü kadar ortağı verdi

Head&Shoulders NR1 Video Müzik Ödülleri, dün akşam Oligark İstanbul’da düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Özge Ulusoy ve Alp Kırşan’ın sunduğu geceye birçok ünlü isim katıldı.

8 hafta süren halk oylamasının ardından ödül almaya hak kazanan sanatçılar ödüllerini, yine ünlü isimlerin elinden aldı. Gazeteci Ertuğrul Özkök sesli köşesinde, Aleyna Tilki’nin ödülünü, usta sanatçı Orhan Gencebay’ın elinden almasını yorumladı.

Hafta içi her gün Number1 FM ve Number1 Türk FM’deki ‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu’ isimli sesli köşesinde konuşan Özkök, “Orhan Gencebay bu ülkede şarkıları devlerin radyolarında, televizyonunda yasaklanan bir sanatçıydı. Ben 80’li yıllarda, 70’li yıllarda, hep Orhan Gencebay’ın serbest kalması için yazılar yazmış, mücadele etmiş bir insanım. Şimdi de Aleyna Tilki kasabalarda, şehirlerde konserleri yasaklanan çok başarılı bir genç bir sanatçı” dedi.

Özkök, ‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu’ isimli sesli köşesinde şunları söyledi:
“Dün akşam çok güzel bir etkinliğe katıldım. Number1 FM’in yaptığı yılın ses sanatçıları ödül töreniydi bu. Ben de oradaydım ve birçok ünlü insan da orada, ödül törenindeydi. Uzun süredir görmediğim dostlarımı gördüm. Mesela yan tarafta Orhan Gencebay oturuyordu ve daha birçok sanatçı oradaydı. Ama gecede çok hoşuma giden bir sahne vardı ve bu sahneyi size anlatmak istiyorum. Yılın En İyi Şarkıcı Ödülü, Aleyna Tilki’ye verildi ve ödülü kim verdi biliyor musunuz? Orhan Gencebay… Şimdi, yaşı benim yaşımda olmayanlar, 40’ın üzerinde olan insanlar, 50 yaşlarında olan insanlar ancak hatırlayabilecektir. Orhan Gencebay bu ülkede şarkıları devletin radyolarında, televizyonunda yasaklanan bir sanatçıydı. Ben 80’li yıllarda, 70’li yıllarda, hep Orhan Gencebay’ın serbest kalması için yazılar yazmış, mücadele etmiş bir insanım. Şimdi de Aleyna Tilki kasabalarda, şehirlerde konserleri yasaklanan çok başarılı bir genç bir sanatçı. Bir yasaktan ötekine… Arada 30 yıl var ve bakın Türkiye’de hala sanatçılarla ilgili bir milim ileri girmiş değiliz. O nedenle Orhan Gencebay’ın, bugün iktidar yanlısı görülen Orhan Gencebay’ın, bugün iktidarın bazı yandaşları tarafından şarkıları, konserleri yasaklanan Aleyna Tilki’ye bu ödüle vermesi bence çok güzel bir jestti. Tıpkı Rafael Nadal ile Federer’in emekliliğe ayrılması, tenisi bırakması törenlerindeki göz yaşartıcı sahneleri gibi.”

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir