Biden göz yaşlarını tutamadı! Elton John Beyaz Saray’daki konseriyle Amerikalıları büyüledi

ABD’li müzik efsanesi Elton John daha önce eski başkan Donald Trump’ın göreve başlaması için yapılan daveti reddetmişti ancak Biden’ı kırmadı ve Beyaz Saray’da unutulmaz bir konsere imza attı. ABD Başkanı Biden konserden etkilenişini gizlemezken etkinlik bitiminde John’a madalya taktı.

Beyaz Saray, A&E Television Networks LLC’nin yapımcılığını ve masraflarını üstlendiği etkinliğin amacının, “müziğin birleştirici ve iyileştirici gücünü kutlamak, Sir Elton John’un hayatını ve çalışmalarını takdir etmek ve izleyiciler arasındaki günlük tarih yapıcıları onurlandırmak” olduğunu belirtti.

Konserin sonunda Biden John’a Ulusal Beşeri Bilimler Madalyası takdim etti.

Eski First Lady de etkinliğe katıldı

​​​​​BNN Bloomberg’in haberine göre, konsere, aralarında eski First Lady Laura Bush, tenis yıldızı Billie Jean King, Nobel Barış Ödülü sahibi aktivist Malala Yousafzai ve A&E Television Networks başkanı Paul Buccieri‘nin de bulunduğu yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Bu kişiler arasında öğretmenler, hemşireler, market çalışanları ve ruh sağlığı savunucuları gibi pandemide ön saflarda yer alan çalışanların yanı sıra öğrenciler ve LGBTQ hakları aktivistleri de vardı.

Bu etkinlik, şarkıcı-söz yazarı James Taylor‘ın Demokratların dönüm noktası niteliğindeki iklim, vergi ve sağlık hizmetleri yasası Enflasyon Azaltma Yasası’nın kabulünü kutlamak amacıyla düzenlenen etkinlikte sergilediği performansın ardından bu ay Beyaz Saray’da düzenlenen ikinci müzik etkinliği oldu.

‘Müziğimin siyasi kampanyalara dahil olmasını istemiyorum’

John’un müziği, kampanya mitinglerinde “Rocket Man” ve “Tiny Dancer” da dahil olmak üzere şarkılarını çalan eski Başkan Donald Trump‘ın favorisiydi. Ancak John, 2016 yılında The Guardian’a verdiği bir röportajda müziğinin “bir Amerikan seçim kampanyasıyla ilgili herhangi bir şeye dahil olmasını” istemediğini söylemişti.

75 yaşındaki John daha önce sadece bir kez, Şubat 1998’de eski Başkan Bill Clinton‘ın ikinci döneminde Beyaz Saray’da konser vermişti.

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir