Bunu anlamayan da ne bileyim

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin dün ‘Ekonomik Dönüşüm ve Yeni Paradigmalar Zirvesi’nde yaptığı konuşma gündem oldu. Bakan Nebati’nin açıklamaları sosyal medyada ‘kafa karıştırıyor’ olarak yorumlandı. Bakanın açıklamaları Twitter’da çokça paylaşılarak alay konusu oldu. Sosyal medya platformu Twitter’ın diline düşen Nebati için “Vapurlarda böyle konuşan adamlar olurdu, ne sattıklarını anlamazdım ama almamak gerektiğini bilirdim.” yorumları yapıldı.

Kullanıcılar, kelimelerin ‘karmaşık ve anlamsız’ olduğunu söyleyerek Nebati’nin ‘ne demek istediğini’ tahmin etmeye çalıştı. Gazeteci Ertuğrul Özkök de bakanın açıklamalarındaki sözlerini sesli köşesinde eleştirdi.

Hafta içi her gün Number1 Fm ve Number1 Türk FM’deki ‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu’ isimli sesli köşesinde konuşan Özkök, “Gördünüz mü ne kadar basit. Ne diyor bakan? Bunu sizin anlamamış olma ikanınız yok. Bakın hemen ilk bakışta anlaşılıyor. İçine epistemolojik var. Heterodoks var. Nöro var yani böyle bir sürü şey var. Bakana teşekkür ediyorum. Çok güzel anladık” dedi.

Ertuğrul Özkök sesli köşesinde şu ifadelere yer verdi:
“Her gün çarşıya gittiğinizde, alışverişe gittiğinizde, televizyonlarınızı açtığınızda, sosyal medyaya baktığınızda vatandaşın Pazar yerlerinden avaz avaz şikayetlerini dinliyorsunuz. Ekonomide fiyatlar yükselmiş, almış başını gidiyor… Enflasyon, işsizlik, böyle birçok sorunumuz var. Peki, ne oluyor? Anlıyor musunuz gerçekten? Ben çok anlamıyorum ama çok teşekkür ediyorum. Sayın Hazine ve Maliyet Bakanımız Nebati, dün katıldığı bir toplantıda bunu; harika, net ve açık, herkesin anlayabileceği bir dille anlattı. Aynen şöyle dedi; ‘Neo klasik ekonomi düşüncesinden epistemolojik bir kopuşu temsil eden heterodoks yaklaşım günümüzde giderek ön plana çıkan davranışsal ekonomi ve nöro ekonomi ile daha fazla önem kazanmaktadır.’ Evet, gördünüz mü ne kadar basit. Ne diyor bakan? Bunu sizin anlamamış olma ikanınız yok. Bakın hemen ilk bakışta anlaşılıyor. İçinde epistemolojik var. Heterodoks var. Nöro var yani böyle bir sürü şey var. Bakana teşekkür ediyorum. Çok güzel anladık. İnşallah önümüzdeki günlerde daha da iyi anlayacağız bunu seçime doğru. Ama merak ettiğim başka bir şey var. Sayın Bakan önümüzdeki hafta Sapanca’da, ‘Doğanburada’ grubunun düzenlediği bir ekonomik zirveye katılacak. O zirveye, Fransa Cumhurbaşkanı Fransuva Holland da katılıyor. Şimdi Bakan orada Türk ekonomisini, böyle basit şu cümleyle anlatırsa; ‘gülüyorum kusura bakmayın’ acaba simultane tercümanlar bunu Fransızcaya nasıl çevirecek. Ben orada olacağım. Bakanın o anındaki gülüşünü, yüzündeki ifadeyi ama tabii özellikle Fransa Cumhurbaşkanının yüzündeki ifadeyi size aynen anlatacağım.”

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir