James Bond’un filmi sonrası ünlendi: Kent turizmine katkı sağlıyor

Adana’nın Karaisalı ilçesinde 1912’de Almanlar tarafından inşa edilen ve “James Bond” serisinin “Skyfall” filminin aksiyon sahnelerinin de çekildiği Varda Köprüsü, ulaşımın yanı sıra mimari yapısıyla da kent turizmine katkı sağlıyor.

Bir asırdan fazla süredir kullanılan, taştan çelik örme tekniğiyle yapılmış, 200 metre uzunluğunda ve 100 metre yüksekliğindeki köprü, tarihi ve ihtişamlı görünüşüyle ilgi çekiyor.

Adana Valiliğinin projesiyle ışıklandırılan köprünün görüldüğü alan, fotoğraf sanatçıları ve doğaseverlerin uğrak noktalardan birisi konumunda bulunuyor.

Varda Köprüsü‘nün, yakınındaki Kapıkaya Kanyonu ve Belemedik Tabiat Parkı gibi doğal güzellikleriyle bilinirliğinin arttırılması için Adana Valiliği öncülüğünde çalışmalar yürütüyor.

Adana Valisi Süleyman Elban, yaptığı açıklamada, Varda Köprüsü’nün zor bir coğrafyada olduğunu söyledi. Varda Köprüsü’nün, müteahhitlerinden dolayı “Alman Köprüsü” adıyla da anıldığını aktaran Elban, köprünün bazı filmlerin çekimlerine de sahne olduğunu belirtti.

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir