Büyük Manavgat yangınından kurtulan sincap, doğaya döneceği günü bekliyor

Antalya’nın Manavgat ilçesinde geçen yılki Cumhuriyet tarihinin en büyük orman yangınından yaralı kurtarılan sincap, yaklaşık 1 yıl süren tedavisi ve bakımının ardından doğaya bırakılacağı günü bekliyor.

Manavgat’ta 28 Temmuz 2021’de çıkan yangın, Akseki, İbradı ve Gündoğmuş ilçeleri sınırlarındaki ormanlara da sıçradı. 10’uncu gününde söndürülen yangında, 7 kişi yaşamını yitirdi, tarım ve orman arazileriyle birlikte yaklaşık 60 bin hektar alan ile 2 binin üzerinde ev, iş yeri, depo ve ahır zarar gördü. Türkiye’nin ‘en büyük orman yangını’ olarak tarihe geçen yangında, yüzlerce hayvan öldü, birçoğu da yaralı kurtarıldı.

TEDAVİSİ 1 YIL SÜRDÜ

Manavgat yangının yaralı olarak bulunan bir sincap, bulan kişi tarafından önce Afyonkarahisar’da bir petshop sahibine getirildi. Bacaklarında ve sırtında yanıklar bulunan sincabın buradaki tedavisi yaklaşık 1 yıl sürdü. Tedavisi tamamlanan sincap bir süre önce de Doğa Koruma ve Milli Parklar 5’inci Bölge Müdürlüğü ekipleri aracılığı ile Afyon Kocatepe Üniversitesi Yaban Hayatını Kurtarma Rehabilitasyon Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne (AKÜREM) getirildi. AKÜREM’de de bakımları yapılmaya devam eden ve beslenen sincap, Antalya’da doğal ortamına bırakılacağı günü bekliyor.

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir