Erling Haaland’dan tarihe geçen performans

İngiltere Premier Lig’de şimdiden birçok rekora imza atan Manchester City’nin Norveçli santrforu Erling Haaland, lig tarihinde üst üste 3 iç saha maçında 3’er gol (hat-trick) kaydeden ilk futbolcu oldu. Haaland, başka rekorlar da kırdı.

Yaz transfer döneminde Bundesliga ekibi Borussia Dortmund‘dan Premier Lig devi Manchester City’ye transfer olan Erling Haaland, performasıyla parmak ısırtıyor.

İngiltere Premier Lig’in 8. haftasında Manchester City’nin Manchester United’ı 6-3’ü yendiği takımlar arasındaki 187. karşılaşma, şimdiye kadarki en yüksek skorlu Manchester derbisi oldu. Haaland da dev derbide tarihe geçen istatistiklere imza attı.

22 yaşındaki Norveçli golcü Haaland, Crystal Palace ve Nottingham Forest maçlarının ardından Manchester United karşısında da hat-trick yaptı.

Premier Lig’de en hızlı 3 hat-trick yapan oyuncu rekorunun sahibi Michael Owen bu dereceye 48 maçta ulaşırken, Haaland sadece 8 maçta rekorun yeni sahibi oldu. 1997-2004 tarihleri arasında Liverpool forması giyen Owen, 48 maçta üç kez rakip filelere 3 gol birden göndermişti.

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir

https://gdetr.hit.gemius.pl/lshitredir/id=nFDgxIg39z04pJ3BaDqC1pRMPxLudruTz4I1XNvJb9v.E7/fastid=dygtetbdsrvesacqjgexzeyxexmi/stparam=wggqnkksqw/nc=0/gdpr=0/gdpr_consent=/url=https://www.casper.com.tr/?utm_medium=Radio&utm_source=Number-One-Sundu&utm_cam=Radio