Yüzyılın beyin cerrahına bir onur daha

Modern beyin ve sinir cerrahisinin kurucusu Prof. Dr. Gazi Yaşargil’in adına Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla ‘anma pulu’ basıldı. Yaşargil, adına anma pulu bastırılan ilk Türk doktor olma unvanına sahip oldu.

Dünyada uluslararası başarılara sahip duayen hekimler 1940’tan bu yana anma pulu ile onurlandırılırken, Türkiye’de de bu yönde bir ilke imza atıldıNG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral’ın Prof. Dr. Cengiz Kuday’ın önerisini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iletmesiyle başlayan süreç, hayatını beyin cerrahiye adayan Prof. Dr. Gazi Yaşargil adına anma pulu basılmasıyla taçlandı.

Temmuz ayında 97 yaşına giren, Avrupa Nöroşirürji Derneği’nin onur madalyasına sahip ilk Türk olan Prof. Dr. Gazi Yaşargil, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla adına anma pulu basılan ilk Türk doktor unvanına sahip oldu.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral, “Prof. Dr. Cengiz Kuday’ın Prof. Dr. Gazi Yaşargil’in anısına pul basılması önerisini Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ileterek bu yönde önemli bir adım attık. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla hocamızın 97. doğum gününde anma pulu basılması, ülkemizde tarihi bir adım oldu” dedi.

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir