Elinizdeki adres yanlış çıktı

Terör soruşturması kapsamında tutuklu bulunan HDP‘li Selahattin Demirtaş‘ın Mersin saldırısını kınamasına PKK sözde merkez konseyi üyesi Duran Kalkan’dan tepki gelmişti. Demirtaş’ı “Yapanlara en azından dua et, karşı çıkma. Kendi kendine konuşma, ukalalık yapma. Kimsenin ukalalık yapacak hakkı yoktur.” sözleriyle uyarmıştı. Duran Kalkan’ın bu tepkisinin ardından Demirtaş’a örgütten yeni bir uyarı geldi. PKK’ya bağlı yayın organında yayımlanan yazıda Selahattin Demirtaş’ın son dönemdeki açıklamalarına tepki gösterildi.

PKK’ya bağlı Lekolin sitesinde, Alişar Piran takma adıyla yayımlanan yazıda Selahattin Demirtaş’ın son dönemdeki açıklamalarına tepki gösterildi. Yazıda, Selahattin Demirtaş, Mersin Mezitli’deki iki kadın gerillanın gerçekleştirdiği eylemi de ilk kınayanlar listesine girmiş. Selahattin Demirtaş’ın direniş cephesinde gedikler açmaya, zayıflatmaya çalışan tutum ve anlayışları en hafif tabiriyle münafıklıktır denildi. Gazeteci Ertuğrul Özkök de sesli köşesinde bu konuya ilişkin yorumlarda bulundu. Hafta içi her gün Number1 FM ve Number1 Türk FM’deki ‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu’ isimli sesli köşesinde gündemi yorumlayan Özkök, “Türkiye, bu kutuplaşma yüzünden öyle bir noktaya geldi ki artık gerçeği bulmak zorlaşıyor. Çünkü her mahalle kendi gerçeği, her mahalle kendi doğruları ve kendi inançlarıyla yaşıyor. Oysa hepimiz biliyoruz ki Türkiye’nin gerçeği, mahallelerin dışında bir yerde…” dedi.

Ertuğrul Özkök, sesli köşesinde şunları söyledi:
“PKK, dün ilk defa adını vererek Selahattin Demirtaş’ı eleştirdi ve yerden yere vurdu. Nedeni; Selahattin Demirtaş’ın Mersin’de iki PKK’lı militanın yapmaya kalkıştığı katliam hareketi ve bunun sonucunda insanların ölmesiydi. Selahattin Demirtaş, ‘bu bir terör eylemidir’ dedi ve bunu kınadı. Ve bakın Selahattin Demirtaş ne durumda… Bir taraftan PKK tarafından yerden yere vuruluyor ama bir taraftan da iktidar tarafından terörist diye, terör savunucusu diye hapiste tutuluyor…
Bir başka zor durumda olan insan da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu… O da helalleşmeye çıktı. Evet, hem kendi mahallesinin yanlışlarıyla hem de karşı mahallenin yanlışlarıyla yüzleşmek için yola çıktı ve olağanüstü güzel işler yapıyor. Ama o da hem iktidar tarafından yerden yere vuruluyor hem de kendi tarafında, kendi partisinde yerden yere vuruluyor. Türkiye, bu kutuplaşma yüzünden öyle bir noktaya geldi ki artık gerçeği bulmak zorlaşıyor. Çünkü her mahalle kendi gerçeği, her mahalle kendi doğruları ve kendi inançlarıyla yaşıyor. Oysa hepimiz biliyoruz ki Türkiye’nin gerçeği, mahallelerin dışında bir yerde… Bizi bir araya getirecek olan gerçek, mahallelerin dışında bir yerde… Ve mahallelerinin dışında, kendi mahallelerine karşı bile tavır alabilen insanlar, gerçek Türkiye’nin geleceğini kuracaklar. Bunu şimdiden bilelim ve buna göre davranalım diyorum.”

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir