Aphrodisias Antik Kenti’nde kazılar sürüyor

1987 yılında kurulan ve 2003 yılından beri Ömer M. Koç’un başkanlığını yürüttüğü Geyre Vakfı’nın destekleriyle Aphrodisias’ta kazılar sürüyor, tarih gün yüzüne çıkmaya ve korunmaya devam ediyor. Kent günümüzde verimli doğa ile istisnai şekilde iyi korunmuş kalıntıların çekici bir birleşimini sunuyor. Stadion, Tapınak-Kilisesi ve Hadrianus hamamları gibi büyük antik yapıların bazıları halen ayaktadır.

Yönetim Kurulu Üyeleri, kazıların gerçekleşmesine destek veren ana sponsorları, bağışçıları ve arkeoloji severlerden oluşan geniş bir grup ile kazılardaki gelişmeleri yakından görmek üzere Afrodisias’ı ziyaret etti. Vakıf Başkanı Ömer Koç işlerinin yoğunluğu sebebiyle katılamazken aralarında Ülker grubundan isimlerin yanı sıra çok sayıda iş ve sanat dünyasından isimlerin bulunduğu misafirler ilk olarak Afrodisias Antik Kentini gezdi. Kazı Başkanı R.R.R. Smith eşliğinde yapılan gezide misafirler 3 yılda gerçekleşen değişimleri yerinde görürken kente bir kere daha hayran kaldı.

SUNUM YAPILDI

Kente ilk kez gelen misafirler antik kent içerisinde müzenin bulunmasını şaşırtıcı buldu. Gezinin ardından ören yeri içerisinde bulunan kapalı hangarda misafirlere kentte son dönemde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi. Önümüzdeki dönemde yapılacak çalışmalar da anlatılırken sponsorluklar konusunda da görüşmeler yapıldı. Karacasu Kaymakamı Hatice Gamze Kuran’ın da buradaki etkinliğe katıldığı öğrenildi.

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir