Leonardo DiCaprio, Fugees yıldızı Pras Michael aleyhindeki davada tanık

Leonardo DiCaprio, DiCaprio’nun The Wolf of Wall Street adlı filminin finansmanına yardımcı olan milyarlarca dolarlık bir kara para aklama planına katılmakla suçlanan Pras Michel’in federal davasında tanık olarak listeleniyor.

47 yaşındaki DiCaprio, daha önce 2019’da Washington DC’de Martin Scorsese ile birlikte ürettiği 2013 gişe rekorları kıran filmi içeren plana tanık olarak ifade vermişti.

Mahkeme belgeleri, DiCaprio’nun 4 Kasım’da başlayacak olan Michel’in davasında şimdi tekrar ifade vermeye çağrılabileceğini gösteriyor.

Hip hop grubu Fugees’e katılımıyla tanınan bir rapçi olan 49 yaşındaki Michel, 40 yaşındaki Jho Low ile bağlantılıydı. .

Michel’in, ünlü dernekleriyle tanınan Low’a bu plandaki rolünden dolayı 8 milyon dolar ile 40 milyon dolar arasında bir para aldığı iddia ediliyor.

Tanık listesindeki diğer kişiler arasında üç Trump Beyaz Saray çalışanı – eski genelkurmay başkanı John Kelly, eski ulusal güvenlik danışman yardımcısı Matt Pottinger ve eski ulusal güvenlik danışmanı HR McMaster yer alıyor.

Leonardo DiCaprio, DiCaprio’nun The Wolf of Wall Street adlı filmine fon sağlanmasına yardımcı olan milyarlarca dolarlık bir kara para aklama planına katılmakla suçlanan Pras Michel’in federal davasında tanık olarak listeleniyor.

Hip hop grubu Fugees’e katılımıyla tanınan bir rapçi olan 49 yaşındaki Michel, milyar dolarlık dolandırıcı Jho Low ile bağlantılıydı.

Pras ayrıca 2019’da Low’un 21 milyon dolardan fazla denizaşırı fon aktararak ABD hükümetini dolandırmasına yardım etmekle suçlandı.

Washington Post’a göre, iddiaya göre bu fonların yaklaşık 1 milyon doları, tespit edilmekten kaçınmak için 20 bağışçı aracılığıyla Barack Obama’nın 2012 seçim kampanyasına aktarıldı.

Michel, The Wolf of Wall Street’in 100.000.000$’lık bütçesini finanse etmesine yardım ettiğinde DiCaprio farkında olmadan plana dahil oldu.

Michel’in film için ne kadar para sağladığı belli değil.

40 yaşındaki Jho Low, Malezya devlet tarafından işletilen ekonomik kalkınma fonu 1Malaysia Development Berhard’dan (yaygın olarak 1MDB olarak bilinen) milyarlarca doları zimmetine geçirdiği iddia edilen kaçak durumuna düşen Malezyalı bir iş adamı.

DiCaprio, Michel’in 2013 tarihli The Wolf of Wall Street filminin yapımına yardımcı olmak için yasadışı fonlar kullandığı iddia edildiğinde, farkında olmadan kara para aklama ve zimmete para geçirme planına kapıldı.

DiCaprio, 2019’da basında çıkan haberlerden Michel aleyhindeki suçlamaları öğrendiğinde, CNN’e göre soruşturmaya yardımcı olmak için hemen Adalet Bakanlığı’na ulaştı.

Leonardo DiCaprio Vakfı’nın bu taraflarla doğrudan veya dolaylı olarak herhangi bir hediye veya hayır amaçlı bağış alıp almadığını belirlemek için müfettişlerle birlikte çalıştığını söyledi.

Sözcü, “Hem Bay DiCaprio hem de LDF, bu konuda adaletin yerine getirilmesini sağlamaya yönelik tüm çabaları tamamen desteklemeye devam ediyor,” diye devam etti. ‘Bay. DiCaprio, hükümetin bunu nasıl başaracağına ilişkin liderliği ve talimatı için minnettardır.’

Michel’in sorunları, Haziran 2021’de, kendisi ve Low hakkındaki soruşturmayı düşürmesi için Trump yönetimine lobi yapmakla suçlandığında derinleşti.

ABD hükümetinin tanık listesinde DiCaprio ve Trump yetkililerinin de bulunduğu 72 kişi yer alıyor.

Soruşturma, planlanmış bir Fugees yeniden birleşme turunu raydan çıkarmış gibi görünüyordu – grup, turlarının COVID-19 önlemleri nedeniyle iptal edildiğini duyururken, Puck Ağustos ayında, Adalet Bakanlığı’nın Michel’in yurtdışına seyahat etmesine izin vermediği için aslında dağıldığını bildirdi.

Pras Michel (solda) Fugees grup arkadaşlarıyla birlikte. Raporlar, yasal sorunlarının grubu yeniden birleşme turunu iptal etmeye zorladığını gösteriyor

Low, Michel ile de yargılanıyor olsa da, milyarder dolandırıcı, nerede olduğu belirsiz olduğu için DC’deki mahkeme salonunda olmayacak.

Çoğu kişi Malezya hükümetinin onu bulmak için neredeyse hiçbir şey yapmadığından yakınırken, en son raporlar onun Çin’de yaşadığını öne sürüyor.

Wall Street Journal muhabiri Bradley Hope, dolandırıcının saklanmasını tartıştığı bir YouTube videosunda,  “Tam bir serbest dolaşımı var ve kimse onunla uğraşamaz” dedi. ‘Hiçbir yabancı ülke Jho Low’a Çin’deyken müdahale edemez.’

Hope ‘Jho Low bu anlaşmalara yardım etmişti, sonuç olarak o onların [Çin hükümetinin] koruması gereken biri. Bu kadar basit,’ dedi

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir