Rekor kırıldı! 2022 yılının en çok kazanan 10 futbolcusu belli oldu

Futbol endistürisinin yeni bir ekonomi kaynağı oluşturduğu dönemde futbolcuların kazandığı yıllık ücretler rekor seviyelere geldi. Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo’nun kariyerinin son yıllarına girdiği dönemde en çok kazanan futbolcular listesi ortaya çıktı. Forbes, 2022 yılının en çok kazanan 10 futbolcusunu duyurdu.

Listenin üst sıralarında Fransa’nın PSG takımından 3 futbolcu yer alıyor. Listenin en çok dikkat çeken isim ise yıllık 128 milyon dolar rakam kazançla Kylian Mbappe oldu. PSG’nin bir diğer ismi Lionel Messi de yıllık 110 milyon dolar kazançla listenin ikinci sırasında yer alıyor. Listede üçüncü sırasında ise 100 milyon dolarla Cristiano Ronaldo bulunuyor.

Futbol dünyasında artık çılgın rakamların telaffuz edildiği dönemde futbolcular yıllık ücretleriyle dudak uçuklatmaya başladı. 2022 yılının en fazla yıllık ücret kazanan oyuncuları listesini Forbes araştırdı. Cristiano Ronaldo ve Lionel Messi’nin zirveyi bıraktığı yıllarda en çok kazanan oyuncunun geliri dudak uçuklattı.

 

Forbes’un araştırmasına göre Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo en üst iki basamakta artık yer almadı. İki efsanevi futbol adamının yıllık en az 100 milyon dolar kazanması ve 2022 yılının en fazla kazanan 10 futbolcusu için belirlenen listede rekoru geliştirmesi dikkat çekti. Futbolun en fazla kazanan 10 oyuncusu bu sezon 652 milyon dolarlık bir geliri cebine koydu.

2014’TEN SONRA ZİRVEDE

Forbes‘da yer alan haberde; Cristiano Ronaldo ve Lional Messi’nin 2014’ten bu yana her yıl kazanç listesinde ilk iki sıraya sahip olduğu kaydedildi. 2019’da Lionel Messi’nin 127 milyon dolar ve Cristiano Ronaldo’nun 2021’de 125 milyon dolar ile kariyer zirvesinde yer aldığı belirtildi. Kylian Mbappe’nin ise 2021 ve 2022’de 130 milyon dolar ile dünyanın en çok kazanan sporcuları listesine girdiği aktarıldı.

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir