2022 Ballon d’Or ödülü sahibini buldu! Karim Benzema kariyerinde bir ilki yaşadı

Her yıl dünyanın en iyi futbolcusuna verilen 2022 Ballon d’Or ödülü sahibini buldu. Yılın futbolcusuna verilen Altın Top (Ballon d’Or) ödülünü, Real Madrid’in Fransız santrforu Karim Benzema kazandı. Ballon D’or ödülünün kazananı geçtiğimiz yıl Lionel Messi olmuştu.

Avrupa Yılın Futbolcusu Ödülü olarak bilinen “Ballon d’Or” (Altın top); her yıl, bir önceki sezonda yerel ligler ve kıta kupalarında en başarılı performansı gösteren futbolcuya veriliyor.

France Football tarafından düzenlenen Ballon D’or, Paris’te sahibini buldu. Geçen yılın kazananı Lionel Messi‘nin yer almadığı 30 kişilik aday kişilik listede oylama sonuçlandı.

BENZEMA BALLON D’OR ÖDÜLÜNÜ İLK KEZ KAZANDI

Yılın futbolcusuna verilen Altın Top (Ballon d’Or) ödülünü, Real Madrid’in Fransız santrforu Karim Benzema kazandı. Fransız yıldız, kariyerinde ilk kez Altın Top ödülünün sahibi oldu.

ÖDÜLÜ ZIDANE’DAN ALDI

2021-2022 sezonunda 27 golle LaLiga’da gol krallığı yaşayan Benzema, eflatun-beyazlılarla UEFA Şampiyonlar Ligi, LaLigaİspanya Süper Kupa ve UEFA Süper Kupa’yı kaldırdı. Geçtiğimiz sezon 46 maçta 44 gole imza atan 34 yaşındaki forvete, Ballon d’Or ödülünü eski hocası Zinedine Zidane takdim etti.

 

 

EN İYİ GENÇ ÖDÜLÜ GAVI’NİN

Sezonun en iyi genç futbolcusuna verilen Kopa Trophy, Barcelona’nın genç yıldızı Gavi’nin oldu.

ÖDÜL BİR KEZ DAHA ALEXİA PUTELLAS’IN

Alexia Putellas, üst üste ikinci kez Kadınlar Ballon d’Or’un sahibi oldu.

GERD MÜLLER TROPHY ÖDÜLÜ LEWA’YA

Gecede ‘Yılın en iyi forveti’ne verilen ödül olan Gerd Müller Trophy ise Polonyalı golcü Robert Lewandowski’ye gitti.

Bayern Münih’in Senegalli yıldızı Sadio Mane, ülkesinde yaptığı yardımlardan dolayı Socrates ödülüne layık görüldü.

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir