‘Bedenimle mutluyum’

Miss Turkey tacı takan Nursena Say, zaman kaybetmeden ülkemizi temsil edeceği Miss World hazırlıklarına başladı. Kendisine güvenen Türkiye güzeli, “Her şeye matematikle ilerleyen bir insanım. Dış görünüşün çok ötesinde, orada farklı kategoriler var. Kendi duygu ve hayallerimi katmadan baktığımda, kazanabileceğimi düşünüyorum” diyor. 

Miss Turkey güzeli Nursena Say, eleştirilere cevap verdi. Say, “Böyle yaratıldım. Estetikle değiştirmek istemiyorum ve bedenimle mutluyum” dedi.

Öncelikle Miss Turkey güzelini biraz tanıyabilir miyiz?

Mersin’de doğdum, 24 yaşındayım. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden mezun oldum. Bir yıldır mimarlık yapıyorum. Çocukluğumdan beri mimar olmak istiyordum.

Kendinizi Türkiye’nin en güzel kızı olarak görüyor musunuz?
Hayır, gerçekten görmüyorum. Ben Türkiye’nin en güzel kızı değilim. Miss Turkey’e başvurmuş olanlar arasından, genel kültür, konuşma tarzı ve oturuş-kalkışıyla, jüriye kendimi daha iyi yansıtmış biriyim. Eğer gerçekten daha iyi ifade edebilecek insanlar varsa, bu yarışmaya katılabilirler. İnsanlar dış görünüşümüze bakarak seçildiğimizi düşünüyorlar ve küçümsüyorlar. Buna çok karşıyım. Sadece uzun boylu kızların seçildiği zannediliyor.

Jüri üyesi Demet Şener’in, “Bazı kızlar daha güzeldi ama onların da İngilizce’si yeterli değildi” açıklaması oldu. İngilizce çok mu önemli?
İspanyolca ve Fransızca bilen arkadaşlarım da bulunuyor. Derece aldıktan sonra katıldığınız yarışmalarda kendinizi iyi ifade edebilecekseniz, bu sizi ön plana çıkarıyor. Dış görünüşü mükemmel bir insan olabilir ama 130 farklı ülkeden gelen insanlarla iletişim kuramaz ve kendi kültürünüzü yansıtamazsanız bu kötü bir şey. Siz oraya tatile değil, ülkenizi temsil etmeye gidiyorsunuz. Biz yarışmada kendimizi İngilizce anlattık. Demet Şener’e hak veriyorum. Güzellik dışında farklı kriterler de var.

Miss World’de Türkiye’yi temsil edeceksiniz. Ülkemizi temsil etmenin sorumluğu nasıl?
Sorumluluk sahibi insanım. Annem bana, “Nursena sende fazla sorumluluk duygusu var” diyor. Bazen bana verilen işi çok ciddiye alıp, anksiyete düşüyorum. Bazen Miss World’u düşünüp, uykum kaçıyor. Ama aynı zamanda bana istek de uyandırıyor. Güzel bir his.

Dünya güzeli olabilir misiniz?
Dünya güzeli olabilirim. Her şeye matematikle ilerleyen bir insanım. Şans ve olasıklardan ziyade matematiğe bakıyorum. Kazanan insanlar ne yapmışlar, onları araştırıyorum. Dış görünüşün çok ötesinde, orada farklı kategoriler var. Kendi duygu ve hayallerimi katmadan baktığımda, kazanabileceğimi düşünüyorum. Önümde hazırlanabileceğim 3-4 aylık bir zaman var. Kendimi eksik hissetmiyorum. Oraya bir aylık deneyim olsun diyerek, gitmek istemiyorum. Eski Miss World yarışmalarını izliyorum ve analizler yapıyorum. Derecenin gelebileceğini umut ediyorum.

Numberone.com.tr

 

Haber

İlginizi Çekebilir