Sığlaşan gündemimize kısa bir ara

Dijital yayın platformu Netflix‘in Spotify’ın kuruluş hikayesini, direkt platformun kurucularının gözünden anlatan dizisi The Playlist şimdiden en çok izlenenler arasına girdi. Beş bölümden oluşan mini dizi bugün gazeteci yazar Ertuğrul Özkök‘ün de gündemindeydi.

Hafta içi her gün Number1 FM ve Number1 Türk FM‘deki ‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu’ isimli köşesinden seslenen Özkök,” Genç insanlara herkese sadece gençlere değil herkese aslında çok basit fikirlerden hareketle nasıl büyük devrimler yapılacağını gösteren çok güzel ve çok önemli bir film. Bu filmi niye size bugün anlatıyorum çünkü gündemimiz artık o kadar sıradanlaştı o kadar sığlaştı.” dedi.

Ertuğrul Özkök, sesli köşesinde şunları söyledi:

“Bugün Türkiye’nin bütün televizyon kanalarında, radyolarında konuşulan konuların dışına çıkıp farklı bir konuya değineceğim. Netflix’e geçtiğimiz günlerde yeni bir film konuldu, 5 bölümlük adı ‘Playlist’ yani çalma listesi. Filmin konusu aslında hepimizin çok iyi bildiği hepimizin artık hayatına girmiş çok önemli bir yenilik ‘Spotify’ yani müzik akış sistemi. İşte film bu Spotify’ın kuruluş hikayesi İsveç’te genç bir adamın yazılımıyla, yaratıcılığıyla nasıl müzikte tarihin en büyük devrimini yaptığını anlatan bir film. Genç insanlara herkese sadece gençlere değil herkese aslında çok basit fikirlerden hareketle nasıl büyük devrimler yapılacağını gösteren çok güzel ve çok önemli bir film. Bu filmi niye size bugün anlatıyorum çünkü gündemimiz artık o kadar sıradanlaştı o kadar sığılaştı… Yani artık içimizden dışımıza taşan konularla günlerimizi geçiriyoruz ki bu tür yaratıcı fikirler hepimize lüks gibi görünmeye başladı. Yani bir yandan savaşan bir dünya o Rusya’nın dibinde İsveç gibi bir ülkede genç bir adamın nasıl tek başına başarılı bir hareketi iyi bir ekip kurarak, bugün dünyanın en büyük devrimlerinden biri haline getirdiğini anlatıyor. Lütfen seyredin o zaman ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız.”

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir