Serena Williams ve Cristiano Ronaldo pazarlanabilir en iyi 10 sporcu arasında yer alıyor

Spor endüstrisi haber kaynağı SportsPro’ya göre Serena Wiliams ve Alex Morgan, dünyanın en çok satan 10 sporcusu arasında yer alıyor.

Williams, erkekler futbol yıldızı Cristiano Ronaldo‘nun ardından dünyanın en çok pazarlanan ikinci atleti olurken, Morgan sekizinci sırada yer alıyor. 50 sporcunun yer aldığı listedeki diğer USWNT oyuncuları arasında Megan Rapinoe  ve Becky Sauerbrunn yer alıyor.

Serena Williams, Çarşamba günü 32. Tura yükseldi

Williams ve Morgan, ilk 10’a futbol yıldızı Sam Kerr ve tenis yıldızı Naomi Osaka tarafından katılıyor. ABD‘li olimpik jimnastikçi Simone Biles, İngiliz tenisçi Emma Raducanu ve İspanyol futbolcu Alexia Putellas, sırasıyla 11. 12. ve 13. sırada ilk 10’un hemen dışında yer alıyor.

Listedeki sporcular üç puanlama bileşenine göre sıralandı: marka gücü, ekonomi ve izleyici. Sosyal medya takibi ve erişimi düşünülürken, sosyal etkileri, hayırsever çabaları ve etkileri de dikkate alınır.

SportsPro yazı işleri müdürü Michael Long, “Pazarlana bilirlik birçok şekilde tanımlanabilir, ancak derinlemesine değerlendirmemizden açıkça anlaşılan, bu yılki çeşitlilik listesindeki sporcuların her birinin marka ortaklarına önemli bir değer kattığıdır” dedi. “Sadece sporcular seçkin değil, kendi sporlarında son derece görünür sanatçılar, bireysel erişimleri ve etkileri ve çoğu durumda sosyal meseleler hakkında konuşmaya istekli olmaları, onları tüketicilerle gerçek anlamda iletişim kurmak isteyen şirketler için ideal elçiler olarak konumlandırıyor.”

Williams toplamda 67.99 puan alırken, Morgan 48.07 puan aldı. Kerr, 48.01 puanla Morgan’ın hemen arkasındaydı.

Bu, Morgan’ın 2022’de toplam 27 onayla kadın sporlarını ciro anlaşmalarında yönetmesinden sonra geliyor. Williams 26 anlaşma ile onun hemen arkasından geldi.

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir