Galatasaray 7-0 Kastamonuspor

Ziraat Türkiye Kupası 3. tur maçında Galatasaray, sahasında TFF 2. Lig ekiplerinden Kastamonuspor’u 7-0 yenerek tur atladı. Galatasaray, Ali Sami Yen Spor Kompleksi’nde çıktığı 274. resmi maçta ilk kez 7 gol birden attı. Gol yağdıran Galatasaray adını 4. tura yazdırdı.

Rashica‘nın şutunda savunmaya da çarparak ağlarla buluştu. Galatasaray 27. dakikada öne geçti

39. dakikada Seferovic attı Galatasaray farkı ikiye çıkardı. Rashica gibi Seferovic de sarı kırmızılı formayla ilk golüne imza attı..

Oliveira‘nın pasında Bafetimbi Gomis, 53. dakikada skoru 3-0’a getirdi. 56’da bir kez daha sahneye çıkan Rashica farkı 4’e çıkardı.

Galatasaray formasıyla ilk resmi maçına çıkan Danimarkalı stoper Mathias Ross, 65. dakikada takımının beşinci golünü attı.

80. dakikada 18 yaşındaki Hamza Akman, Galatasaray formasıyla ilk golüne imza attı. Karşılaşma 7-0 sona erdi.

Gomis‘in pasında Kerem Aktürkoğlu, topu ağlara gönderdi ve skor 6-0 oldu.

Galatasaray, 18 kezle Türkiye Kupası’nda en fazla şampiyonluk yaşayan takım unvanını taşıyor. Galatasaray toplamda 23 kez final oynarken, 18 kez kazanan taraf oldu.

Galatasaray’da yerli operasyonu başlıyor

Geniş çaplı transfer operasyonuna rağmen yerli rotasyonunda ciddi sıkıntı yaşayan Galatasaray, Avrupa’da oynayan gurbetçileri yeniden gündeme aldı. Sarı-Kırmızılı ekip devre arasında yapacağı transfer operasyonuyla yerli havuzunu genişletmeyi hedefliyor. İşte hedefteki isimler…

Süper Lig‘de Adana Demirspor ile berabere kalan geçtiğimiz hafta da deplasmanda Kayserispor’a 2-1 kaybeden Galatasaray, dün Kastamonuspor ile oynadığı Ziraat Türkiye Kupası karşılaşmasından 7-0’lık galibiyetle ayrıldı.

Sarı kırmızılı takımda teknik direktör Okan Buruk, karşılaşma sonrasında maçla ilgili “İstediğimiz oyun anlayışını ortaya koymaları göstermeleri önemliydi. Ligde bunu zaman zaman kaybediyoruz. Bu skor hafta sonu için de bir güven oldu” yorumunu yaptı.

Yıldız isimlerinin fazla olduğunu dile getiren Okan Buruk’un en önemli sıkıntı çektiği konulardan bir tanesi de yerli rotasyonu… Yabancı sınırının olması nedeniyle 3 yerliyi sahada tutması gereken sarı kırmızılı takım bu noktada transfer çalışmalarına başladı.

Galatasaray’da transfer için yeniden kollar sıvandı. Yaz döneminde yapılan geniş çaplı transfer operasyonuna rağmen, özellikle yerli rotasyonunda ciddi sorunlar yaşayan Sarı-Kırmızılılar, eldeki Türk oyuncu sayısını ve kalitesini artırmaya kararlı. Bu doğrultuda Avrupa’da forma giyen gurbetçi oyuncular yeniden gündeme alındı.

Listenin ilk sırasında Mert Müldür var. Özellikle Sacha Boey’le Avrupa devlerinin yakından ilgilenmesi ve satılma ihtimalinin ortaya çıkmasıyla, Mert Müldür aşkı yeniden alevlendi. Sezon başında yaşadığı sakatlık nedeniyle formasından uzak kalan 23 yaşındaki futbolcu, kasım ayının ilk haftasında takımına geri dönecek.

Galatasaray, Boey’den gelmesi muhtemel paraya göre bir bütçe belirleyecek.

Gündemdeki diğer isim yine Kaan Ayhan ama bu kez kulübün şartı var. Performansında ciddi bir düşüş yaşayan ve Sassuolo’da süre almakta zorlanan 27 yaşındaki savunmacı, ancak Nelsson’un satılması ve transfer maliyetinin düşük olması halinde yeniden gündeme gelecek.

Sarı-Kırmızılılar, eldeki genç stoperler Metehan ve Emin’e çok güveniyor. Diğer taraftan sezon başında Westerlo’ya transfer olan Halil Akbunar’la da anlaşma sağlayan Galatasaray Yönetimi, transfer dönemi açıldığında 28 yaşındaki hücum oyuncusunu da kadrosuna katacak.

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir